.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ600γρ.πουρέ φράουλας
300γρ.ζάχαρη
360γρ.νερό
120γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
χυμός 1 λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
125γρ.αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη
100γρ.ζάχαρη άχνη
60γρ.ασπράδια αυγού
50γρ.κρέμα γάλακτος 35%
10γρ.κορν φλάουρ
50γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
τοποθετούμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κ το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ φράουλας.Ανακατεύουμε κ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσει κ ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 50-55βαθ.ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαί κ προσθέτουμε την κουβερτούρα.Τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα κ απλώνουμε το μείγμα σε πάχος 1εκ.και ψήνουμε στους 180βαθ.για περίπου 15λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει κ με ένα κουπ πατ διαμέτρου 9-10εκ.κόβουμε κύκλους και γεμίζουμε με το παγωτό φράουλα.
Παρλιαρος
0 Σχόλια