Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κι όμως υπάρχουν οργανισμοί που "σκοτώνουν" το AIDS

Νέα μελέτη βοηθά τους επιστήμονες να εντοπίζουν και να μετρούν τα "καλά κύτταρα" που αναγνωρίζουν και σκοτώνουν τον ιό του AIDS, αλλά χωρίς να τους δείχνει με ποιον τρόπο μπορούν να τα ενεργοποιούν.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι κάποια άτομα - ελάχιστα στον αριθμό - έχουν τη φυσική ικανότητα να....

 καταπολεμούν τον ιό του AIDS χάρη σε ισχυρά κύτταρα, τα οποία εντοπίζουν τη μόλυνση και την απομακρύνουν.
Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, μόνο ο ένας ασθενής στους 300 μπορεί να ελέγξει τον ιό HIV χωρίς τη χρήση φαρμάκων, αλλά με τα κυτοτοξικά τ -λεμφοκύτταρα που υπάρχουν στον οργανισμό του. Τα συγκεκριμένα κύτταρα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού στα αντιγόνα, γεγονός που ώθησε επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Γερμανία να διεξαγάγουν έρευνες, κατά τις οποίες ανακάλυψαν ότι υπάρχουν υποδοχείς που είναι ακόμη πιο ικανοί στον εντοπισμό λευκών αιμοσφαιρίων που έχουν μολυνθεί από τον HIV.

Σύμφωνα με τον Μπρους Γουόκερ από το Ινστιτούτο Ragon στη Μασαχουσέτη, το επόμενο βήμα για τους επιστήμονες είναι να βρουν τι είναι αυτό που προσδίδει στα κύτταρα τη συγκεκριμένη ιδιότητα και πώς μπορούν να τα ενεργοποιούν, ώστε να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που θα ελέγχει την εξέλιξη του θανατηφόρου ιού.
"δ΄'

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια