- ¾ φλιτζανιού ταχίνι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια χλιαρό χυµό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
- ½ φλιτζάνι µαύρες σταφίδες
- 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσµένη καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
- 2 φλιτζάνια µαλακό αλεύρι
- 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
- ξύσµα από 1 πορτοκάλι
- 3 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 250 γρ. κουβερτούρα
Χτυπάµε στο µίξερ το ταχίνι µε τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουµε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουµε καλά. Αδειάζουµε τη ζύµη σε αλευρωµένη φόρµα ή αλευρωµένο ταψί και ψήνουµε στους 160ο για 30 λεπτά.
Αφήνουµε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουµε µε την κουβερτούρα, την οποία έχουµε λιώσει σε µπεν-µαρί.
0 Σχόλια