Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένας αιώνας "DELICES" στην Αλεξάνδρει​α της Αιγύπτου

Με πραγματικό έτος ίδρυσης το 1907 - στα χαρτιά από το 1922 - το δημιούργημα του Έλληνα της Αιγύπτου, Κλεόβουλου Μουστάκα, συνεχίζει μέχρι σήμερα τη λειτουργία του από την τέταρτη γενιά της οικογένειας.
Στη γλύκα του δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου, ο οποίος....

 βράβευσε τη σημερινή ιδιοκτήτρια, Αλίκη Αντωνίου, για τη "συμβολή της στην οικονομία της Αιγύπτου"

Στο "DELICES" έτρωγαν οι άντρες των Συμμαχικών Δυνάμεων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το "DELICES" προμηθευόταν η βασιλική οικογένεια τα φαγητά για τους εκλεκτούς καλεσμένους της.
Στην πλούσια ιστορία του, πάντως, αμέτρητα εκατομμύρια γλυκά καταναλώθηκαν από τους απλούς καθημερινούς κατοίκους της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι, αν και φτιάχνουν διαφορετικά τον μπακλαβά - μικρά κομμάτια, λίγο σιρόπι, όχι γαρίφαλο - έμαθαν με τα χρόνια να προτιμούν τον ελληνικό τρόπο παρασκευής.
Κυρίως, όμως, έμαθαν να συμβιώνουν αγαστά με τους Έλληνες της Αιγύπτου.

To "DELICES", αν και παραδοσιακή επιχείρηση, έχει προσαρμοστεί στις επιταγές της σύγχρονης εποχής.
Εδώ και τρία χρόνια, μέσα στο χώρο του ζαχαροπλαστείου, λειτουργεί και εστιατόριο, το "La Veranda", το οποίο τρατάρει τους ντόπιους γιουβαρλάκια, παστίτσιο, μουσακά και άλλα ελληνικά πιάτα, ενώ το μενού περιλαμβάνει και διεθνείς γεύσεις, με έμφαση στη γαλλική κουζίνα.
Δέσποινα Κονταράκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια