Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τροχαία ατυχήματα και σοβαροί τραυματισμ​οί απο βεγγαλικά

Σε...εμπόλεμη περίοδο μετατρέπονται οι εορτές του Πάσχα κάθε χρόνο για δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, καθώς τα τροχαία ατυχήματα και οι σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα αυξάνονται ραγδαία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων....

του Εθνικού Δικτύου Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" και του Χαμόγελου του Παιδιού, την περίοδο του Πάσχα περίπου 30.000 άτομα τραυματίζονται σε τροχαία (!), ενώ τις ίδιες ημέρες καταγράφεται το 69% των τραυματισμών που προέρχεται από βεγγαλικά.

Τα τροχαία ατυχήματα κατά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα αποτελούν το 5% του συνόλου των τροχαίων που καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα, και το ίδιο ισχύει και για τα θανατηφόρα ατυχήματα.
Για την αποφυγή των ατυχημάτων το Ινστιτούτο συμβουλεύει τους οδηγούς να σέβονται την προτεραιότητα, να διατηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να αποφεύγουν συζητήσεις που τους αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια οδήγησης, και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ και φαρμάκων πριν από τη οδήγηση.

Όσον αφορά τα βεγγαλικά, οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τον κίνδυνο τραυματισμού και την αναγκαιότητα αποφυγής χρήσης.
Να σημειωθεί ότι το 70% των ατυχημάτων από πυροτεχνήματα αφορά παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, ενώ στο 90% των περιπτώσεων δεν υπάρχει επίβλεψη από ενήλικα.
 Ακόμη, στην Ανάσταση οι γονείς πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά μακριά από τον πυρήνα των βεγγαλικών, να αποφεύγουν τα σημεία με συνωστισμό και να μην σηκώνουν ψηλά τα παιδιά - όπως πολλοί συνηθίζουν να τα βάζουν στους ώμους.
Νεκταρία Σταμούλη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια