Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζήνα Κουτσελίνη: σχολιάζει

H άφεση αμαρτιών στην Στεφανίδου, το ατόπημα της Κορομηλά και γιατί δεν θα επέλεγε τώρα ως παρουσιάστρια μεσημεριανού την Σκορδά.
Στο Βήμα Fm 99,5 μίλησε η Ζήνα Κουτσελίνη.
Η Αφροδίτη Γραμμέλη προλόγισε την Ζήνα λέγοντας: «Σήμερα έχουμε μαζί μας μια πολύ special καλεσμένη, μια κυρία της ελληνικής τηλεόρασης, με βαρύ βιογραφικό σαν ιστορία…»
«Και είμαι εσχάτως 41, για να μην νομίζουν......

 κάποιοι ότι είμαι 50 ακούγοντας την πορεία μου…» σχολίασε με χιούμορ, η Ζήνα.

«Είσαι στην τηλεόραση από το 1990 και έχεις περάσει από όλα τα κανάλια…»

«Ξεκίνησα από το Mega, ακολούθησε ο ANT1, σπουδαίοι άνθρωποι στην τηλεόραση τότε, άλλες εποχές… Μετά πήγα στο Star όπου έμεινα μόνο δύο εβδομάδες και τους χαιρέτησα. Συνήθως δεν «την κάνω» τόσο νωρίς. Aκολούθησε η περίοδος που συνεργάστηκα με τον Alpha και στη συνέχεια το Alter…»

«Η τηλεόραση περνάει μια φάση που πετάει κόσμο απέξω. Eσύ έφυγες μόνη σου σε μια περίοδο που ήταν καλή και που ό,τι έκανες γνώριζε επιτυχία. Για ποιό λόγο έφυγες λοιπόν;» ρώτησε η Αφροδίτη Γραμμέλη.

«Το παιδί ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Το προσπάθησα, δοκιμάστηκα και τελικά τα κατάφερα, αλλά ούτως ή άλλως πριν φύγω είχα μιλήσει με τους ιθύνοντες του Αlter και τους είπα ότι σε περίπτωση που παραμείνω πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν μου αρέσει αυτό το lifestyle. Είχα προβλέψει ότι ο κόσμος θα αγανακτήσει και αυτή η μορφή τηλεόρασης, θα πεθάνει… Το έβλεπα ξεκάθαρα, παρακολουθώντας και τα νούμερα. Οι άνθρωποι που έχουν διευθυντικές θέσεις στην τηλεόραση έτσι πρέπει να λειτουργούν. Δεν ξυπνάμε ένα πρωί και λέμε θα κανιβαλίσουμε τον τάδε επώνυμο. Κάθε πρωί που παίρνουμε το ραβασάκι της AGB, πρέπει να είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τα νούμερα και να αφουγκραστούμε τι θέλει ο κόσμος… Για παράδειγμα όταν κάποτε η διαμάχη δύο επώνυμων κυριών έκανε 40% και βλέπεις στους αριθμούς ότι τώρα κάνει 12% ή 13%, πρέπει να είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι ο κόσμος δεν θέλει αυτή την τηλεόραση. Εγώ θυμάμαι ότι όταν ο Άγγελος Πυριόχος άνοιξε «το μπαούλο του» και παρουσίασε φωτογραφίες και video από το παρελθόν πολύ όμορφα, που αναφερόντουσαν σε πρόσωπα και έδειχναν τις πτυχές τους, το έκανε στη μεσημεριανή ζώνη και έκανε 25%. Τα μεσημεριανά δεν μπορούσαν να υπάρχουν με τη μορφή που υπήρχαν παλαιότερα… Όταν βλέπεις ότι ένα μεσημεριανό κάνει 9% αυτόματα σημαίνει ότι το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει…»

«Πώς κρίνεις την κίνηση του Star να μεταφέρει την Ελεονώρα το μεσημέρι;»
 
«Η Ελεονώρα Μελέτη είναι μια καλή επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα θα πάνε καλά αν το πρόγραμμα δεν προσαρμοστεί και δεν αλλάξει. Η Ελεονώρα Μελέτη είναι ένα πολύ δυνατό brand, έχει δεμένη παρέα και πολύ καλό αρχισυντάκτη. Εγώ το Θέμη Μάλλη τον πιστεύω πάρα πολύ, οπότε με μια προσαρμογή των θεμάτων στις ανάγκες του κόσμου θα πάει καλά. Πρέπει να μην φοβηθεί και να ρισκάρει. Η Νικολέτα Ράλλη αντίθετα ήταν μια άστοχη επιλογή του καναλιού. Για να έχει επιτυχία το μεσημεριανό, η λογική σήμερα επιβάλλει να μην φοβάσαι να βάλεις ένα ανθρώπινο θέμα. Γι’αυτό λέω ότι το concept της Ελεονώρας, θέλει αλλαγές. Τα θέματα δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε ποιο μαγαζί πήγε ο τάδε και τι είπε…»

«Η Τατιάνα όμως που ασχολείται με ανθρώπινες ιστορίες ως επί το πλείστον, δεν πήγε καλά φέτος…»
«Νομίζω ότι η Τατιάνα είναι ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στην ελληνική τηλεόραση, οπότε θα της δώσω άφεση αμαρτιών γι’ αυτή τη χρονιά. Όλες της οι επιλογές ήταν λανθασμένες φέτος…»

«Εσύ της δίνεις άφεση αμαρτιών, το κανάλι πιστεύεις ότι θα της δώσει;»

«Συνηθίζω να λέω: «Πες μου την επόμενη σου επιλογή, να σου πω αν θα σου δώσω άφεση αμαρτιών…»

«Ποιά άλλη επιλογή έχει το Star για να αντικαταστήσει την Τατιάνα;»

«Οι επιλογές δεν είναι πολλές. Οι κυρίες που έχουν περάσει από τη συγκριμένη ζώνη με πολλή μεγάλη επιτυχία είναι η Ράνια Θρασκιά, η Άννα Δρούζα και η Σεμίνα Διγενή…»

«Οι οποίες δεν ξέρουμε αν θέλουν να επιστρέψουν. Η Σεμίνα δεν θέλει σίγουρα» σχολίασε η Αφροδίτη Γραμμέλη και η Ζήνα Κουτσελίνη συνέχισε:
 
«Το να πεις ότι είμαι το Star και κάνω μια εκπομπή σαν το «Δέστε τους» γιατί κάτι τέτοιο έχει ακουστεί, σημαίνει ότι πρέπει να βρεις δύο ανθρώπους ταλαντούχους να επενδύσεις πάνω τους κάνα δύο χρόνια όπως έκανε ο Alpha και να χτίσεις ένα πρόγραμμα πάνω τους… Οπότε νομίζω ότι η Τατιάνα είναι μια καλή επιλογή γι’ αυτή τη ζώνη…»

«Ποιό κανάλι πιστεύεις ότι επένδυσε καλύτερα στην ψυχαγωγία;»

«Το MEGA, λόγω μείγματος. Για εμένα το σωστότερο κανάλι είναι αυτό που στο τηλεοπτικό του μείγμα περιέχει τα πάντα. Δηλαδή χαίρομαι πάρα πολύ που δεν έβγαλε το Just The Two Of us αλλά έβγαλε δυο σειρές. Δε θα έβγαζα την Οικογένεια της Συμφοράς και τα συμπαραμαρτούντα του αν ήταν να κρατήσω το Dancing With the Stars. Θα έκανα το Dancing With the Stars γιατί το άλλο είναι ο οχετός της τηλεόρασης (για την Οικογένεια της Συμφοράς). Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχω υπηρετήσει για πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή εννοώ τις ανθρώπινες ιστορίες, την πεθερά, την νύφη και όλα αυτά. Έχω γνώμη γι’ αυτό που σου λέω και κρίνω εξ΄ ιδίων τα αλλότρια, δηλαδή δε θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να ξαναγυρίσω σε αυτό. Γιατί αυτό είναι η παλιά τηλεόραση και απ’ ότι δείχνουν τα νούμερα δεν είναι τόσο μεγάλα. Δηλαδή σκεφτείτε μία τέτοια εκπομπή να την παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στη τηλεόραση του παρελθόντος. Σου λέω λοιπόν ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχει συμμετέχει ενεργά σε όλα αυτά. Δηλαδή το ’94 με τη Σεμίνα Διγενή, εργάστηκα για μια εκπομπή, τους Άλλους Καιρούς, που τότε ήταν το πρώτο reality. Που ως έξυπνη τότε η Σεμίνα Διγενή-γιατί τη θεωρώ την πιο έξυπνη παρουσιάστρια και πρέπει να το πω δημόσια αυτό- παρουσιάσαμε live σατανισμό. Πώς το έκανε αυτό; Μου λέει: «Zήνα φέρε μου ιστορίες και τον παπά να μου κάνει σατανισμό live.» Το στήνουμε λοιπόν όλο αυτό και της λέω «πώς θα το αποδείξεις;». Μου λέει «περίμενε και θα δεις». Ξαφνικά λοιπόν έχει συνεννοηθεί με τον σκηνοθέτη, κλείνουν τα φώτα, τάχα μου ότι είχαμε τεχνικό πρόβλημα και αυτόματα ο άνθρωπος που έχει έρθει για να υποστεί τον εξορκισμό και ο ιερέας σταματούν απότομα. Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο φερόμενος ως δαιμονισμένος, δεν είναι δαιμονισμένος. Όλα αυτά τα έχουμε δει, άρα το να επαναλαμβάνεις κάτι τέτοιο τώρα νομίζω δε χρειάζεται.»

«Ποιά είναι για σένα φέτος τα καλύτερα προγράμματα;»
«Μου αρέσει το «Κάψε το σενάριο» και πιστεύω ότι αν βελτιωθεί σε 2 χρόνια θα μιλάμε για το νέο «Αμάν». Έχει έξυπνα κομμάτια και αν γίνουν κάποιες διορθώσεις θα σκίσει… Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι Βασιλιάδες, το διασκεδάζω πάρα πολύ…».

«Και εγώ τους χαζεύω» σχολίασε ο Κοσμάς Βίδος, συμφωνώντας με τη Ζήνα.

«Η Ζήνα έχει περάσει από όλες τις ζώνες και από όλες τις εκπομπές…» είπε στη συνέχεια η Αφροδίτη Γραμμέλη και απηύθυνε την ερώτηση: «Από τα πρόσωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ποιό πιστεύεις ότι έχει το ταλέντο και τα προσόντα να επιβιώσει;»
 
«Από τα πρόσωπα που υπάρχουν τώρα κανένα… Η Λάουρα Νάργες, που είναι στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη είναι ένα πρόσωπο που ξεχωρίζει, αλλά δεν μπορεί να γίνει κεντρικό πρόσωπο, έχει ένα θέμα με τα ελληνικά της…»

«Όταν έφερα τη Σκορδά από τη Θεσσαλονίκη άκουσα τα μύρια όσα. Πολλές κριτικές, «τι είναι αυτή που μας έφερες;» και όλοι διαψεύστηκαν…»

«Τη φετινή επιτυχία της με το Γιώργο Λιάγκα την είχες προβλέψει;»
«Όχι μόνο την είχα προβλέψει, αλλά ήμουν η πρώτη που το σκέφτηκα… θυμάμαι την περίοδο που η Φαίη τα είχε πρωτοφτιάξει με το Λιάγκα. Ήμουν στο γραφείο μου στο Αlter και συζητούσαμε ότι ο Γρηγόρης δεν πήγαινε και τόσο καλά εκείνη την περίοδο. Με ρώτησαν λοπόν ποιος πιστεύω ότι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει και να χτυπήσει τα νούμερα τηλεθέασης και απαντάω: «δεν θα σας το πω, θα το γράψω» και γράφω στον πίνακα Λιάγκας – Σκορδά. Τότε ούτε η Φαίη που ήταν παρούσα δεν με πίστεψε. Γυρνάει και μου λέει «Αϊ μαρή…» «Καλά της λέω όταν θα το δεις να συμβαίνει, θα μου πεις…» Το περιστατικό το θυμάται η Φαίη και το έχει αναφέρει και αυτό είναι προς τιμήν της… Θεωρώ ότι η Φαίη τότε ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο για τη μεσημεριανή ζώνη, αν όμως σήμερα έκανα μια μεσημεριανή εκπομπή, δεν θα επέλεγα τη Φαίη για παρουσιάστρια…»

«Τότε ήταν ένα πρόσωπο που θεωρούνταν trash, όπως και η Μαρία Μπεκατώρου θεωρούνταν trash και ανέτρεψε αυτή την εικόνα…»
 
«Αυτό ήθελα να πω, η Μαρία είναι ένα πρόσωπο που ξεχωρίζει. Αν ήμουν ο ΑΝΤ1 θα έβαζα τη Μαρία Μπεκατώρου να κάνει πρωινό. Θα το υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο. Ίσως να την έβαζα και μαζί με το Γρηγόρη, αλλά αν ήθελα μια λιγότερο δαπανηρή λύση, θα την έβαζα μόνη της…

«Να αιτιολογήσω αυτό που είπα για τη Φαίη… Τώρα η τηλεόραση χρειάζεται άλλα πρόσωπα, το πρότυπο παρουσιαστή έχει αλλάξει. Δηλαδή θα έβαζα στη μεσημεριανή ζώνη 2 -3 ανθρώπους που θα τα λένε. Εννοώ θα έχουν γνώσεις σε διαφορετικά αντικείμενα και θα πρόσθετα πολλές ανθρώπινες ιστορίες και κοινωνικά θέματα, που θα παρουσιάζουν ακόμα και τα lifestyle θέματα διαφορετικά. Για παράδειγμα τη θεατρική πρεμιέρα θα μπορούσαν να την παρουσιάσουν διαφορετικά, να μην εστιάσουν μόνο στα πρόσωπα, να μιλήσουν και για την παράσταση και το περιεχόμενό της…»

«Είχες επίσης προβλέψει ότι η Ελένη Μενεγάκη θα πάει καλά το μεσημέρι…»
 
Είχα πει από την αρχή ότι η Ελένη θα σκίσει το μεσημέρι και πάλι δεν με πίστευαν… «

«Φαίνεται πως η Ελένη είναι πανέξυπνη», σχολίασε ο Κοσμάς Βίδος.

Η Ελένη ξέρει την τηλεόραση όσο κανείς. Αφουγκράστηκε την κοινωνία και πρόσθεσε ανθρώπινες ιστορίες, έδωσε στον τηλεθεατή αυτά που τον ενδιαφέρουν και έχει ανάγκη να δει… Η τηλεόραση σήμερα θέλει εναλλακτικό μεσημεριανό, όποιος βγει και το κάνει θα κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών… Η Νικολέττα Ράλλη είναι για την Ελένη ανύπαρκτος ανταγωνισμός…Αν πάει κάποιος απέναντι τςη και στήσει ένα μεσημεριανό με όσα συζητήσαμε ή με άλλες συνθήκες μπορεί να πάει καλλά και να την κερδίσει.»

«Ο Φώτης και η Μαρία πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν το μεσημέρι;»
 
«Μπορούν αλλά δεν θέλουν. Το κανάλι τους έχει επιλέξει για μια ζώνη, οι τηλεθεατές τους έχουν συνδυάσει με αυτή και όταν έχεις πετύχει σε κάτι δεν ρισκάρεις σαν κανάλι.…»

Στη συνέχεια της συζήτησης η Αφροδίτη Γραμμέλη αναφέρθηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο νέο Όμορφο Κόσμο: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος θέλει να τον βλέπει να κάνει βόλτα με τους φίλους του και να περνάει καλά. Μου φαίνεται ότι έχει εμμονή με το να φαίνεται στην κάμερα και καλό είναι να πάει λίγο πιο πίσω…»

«Εμένα μου αρέσει ο καινούριος Όμορφος Κόσμος και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καλύτερος αν κάνει focus στον «ανώνυμο». Σημασία έχει η ιστορία, θα ήταν ωραίο να επισκεφτεί ένα χωριό και να καταγράψει τη ζωή ενός ανθρώπου και την καθημερινότητά του…» απάντησε η Ζήνα Κουτσελίνη και πρόσθεσε: «Γυρνώντας το μυαλό μου πίσω στο χρόνο και σκεπτόμενη ποιες εκπομπές του χθες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενός καναλιού σκέφτηκα: «Τα 60 λεπτά χωρίς μοντάζ» του 1991, στο Mega…»

Μαζί της συμφώνησαν τόσο ο Κοσμάς Βίδος, όσο και η Αφροδίτη Γραμμέλη.

«Η Ρούλα Κορομηλά θα μπορούσε να έχει θέση στην τηλεόραση σήμερα;»
 
Θα μπορούσε να έχει θέση, αν το θέλει… Εγώ πιστεύω ότι καμιά φορά οι άνθρωποι καλό είναι να κάθονται λίγο και να σκέφτονται το παρελθόν… »

«Εννοείς τις λάθος επιλογές που έκαναν;» σχολίασε η Αφροδίτη Γραμμέλη.

«Επειδή δεν είμαι άνθρωπος που κρύβομαι, θα σου πω πως το Big Brother ήταν το μεγάλο της ατόπημα. Δεν έπρεπε να το παρουσιάσει.»

«Είναι πάντως κομμάτι μιας διαφορετικής και πιο λαϊκής τηλεόρασης…», πρόσθεσε ο Κοσμάς Βίδος.

«Είναι το ciao ANT1…» παρατήρησε η Ζήνα Κουτσελίνη.

«Και πρωινός καφές είναι…» παρατήρησαν η Αφροδίτη Γραμμέλη και ο Κοσμάς Βίδος.

«Ο πρωινός καφές για μένα είναι κατάφερε να είναι η Ελένη. Έκανε χρόνια αυτή την εκπομπή και προσάρμοσε το περιεχόμενο της, πάνω της…»

«Αυτό είναι αλήθεια. το έκανε δικό της», συμπλήρωσαν η Αφροδίτη Γραμμέλη και ο Κοσμάς Βίδος.

«Πιστεύεις ότι η Ελένη θα καταλάβει πότε πρέπει να φύγει;»
«Η Ελένη, που εγώ ξέρω, είμαι σίγουρη ότι αν καταλάβει ότι ο κόσμος δεν τη θέλει πια θα σηκωθεί και θα φύγει με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. θα δυσκολευτεί βέβαια να χάσει την καθημερινή επαφή που έχει με τους συνεργάτες της και το τηλεοπτικό κοινό αλλά αν πάρει τέτοιο μήνυμα, θα το κάνει…».
www.entertv.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια