.
Μπιφτέκια με λαχανικά που τώρα στη νηστεία είναι και χορταστικά.Εχουν λίγο ελαιόλαδο και όλη τη γεύση και νοστιμιά των λαχανικών.
Yλικά:
2 μέτριες πατάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα αρακά
½ κούπα καλαμπόκι
2 καρότα (τριμμένα)
3 φλ. Αλεύρι
Λίγο άνηθο
1 μπύρα
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και τσιγαρίζουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι με την μπύρα.
Ρίχνουμε μέσα στο χυλό τα τσιγαρισμένα λαχανικά, τις βραστές πατάτες, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να γίνουν ένα μείγμα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο (δεν τον τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά για να κρατήσει το άρωμά του).
Ρίχνουμε και ένα κουτάλι της σούπας λάδι.
Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε φούρνο (σε λαδομένο ταψί ή σε λαδόκολα).
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
cooking and art - marion
0 Σχόλια