Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αδυνατίστε παγώνοντας -κυριολεκτικά- το λίπος

Οι γιατροί στο Μανχάταν, τα 59 τετραγωνικά χιλιόμετρα με τους περισσότερους ειδικούς ομορφιάς στον κόσμο, δεν κάνουν πια λιποαναρρόφηση.
Για να επανασχεδιάσουν το περίγραμμα του σώματος, να δώσουν βραζιλιάνικο αέρα στους γλουτούς και να αφαιρέσουν το λίπος από την κοιλιά, ρίχνουν το θερμόμετρο.
Οι συσκευές νέας τεχνολογίας εκπέμπουν.....

 χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να παγώνουν το λίπος.
Με αυτόν τον τρόπο το λιποκύτταρο καταστρέφεται και το περιεχόμενό του προωθείται στο ήπαρ για να μεταβολιστεί. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει μείωση της περιμέτρου της περιοχής που αποθηκεύει το λίπος κατά 22,4%. Βασισμένοι στα θεαματικά αποτελέσματα, οι ειδικοί της κοσμητικής ιατρικής έχουν σήμερα στραφεί στις αισθητικές επεμβάσεις «χαμηλής θερμοκρασίας». Το ψύχος, και τα εργαλεία που το εξασφαλίζουν, είναι η νέα τάση και στη χώρα μας.
Αδυνάτισμα και σύσφιξη με «κρύους» υπέρηχους
Το μηχάνημα Accent που εκπέμπει ραδιοσυχνότητες τώρα εμπλουτίζεται με την ενέργεια των κρύων υπέρηχων. «Η ηλεκτρική ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων αυξάνει τη θερμοκρασία στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, εκεί όπου βρίσκονται οι ινοβλάστες, χωρίς να επηρεάζει την επιφάνειά του» μας λέει η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου. «Έτσι αποκαθιστά τις φθαρμένες ίνες ενώ συγχρόνως τονώνει την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Συγχρόνως οι υπέρηχοι στοχεύουν στα τοιχώματα των λιποκυττάρων έτσι ώστε να απελευθερώσουν το παγιδευμένο λίπος. Αυτό επιτυγχάνεται με την εναλλαγή των θερμών υπέρηχων με τους ψυχρούς. Η κεφαλή των υπέρηχων εκπέμπει επί 5 δευτερόλεπτα θερμούς υπέρηχους και στη συνέχεια ακολουθούν 15 δευτερόλεπτα με ψυχρούς. Οι θερμοί υπέρηχοι δημιουργούν φυσαλίδες, όπως κάνει και μία έλικα στο νερό. Οι φυσαλίδες αυτές συμπιέζουν τα λιποκύτταρα μέχρι να τα σπάσουν και να απελευθερώσουν το λίπος. Για να διευκολυνθεί η καταστροφή τους, επιστρατεύονται οι ψυχροί υπέρηχοι, οι οποίοι έχουν την ιδιοσυχνότητα των λιποκυττάρων. Όπως ένα ποτήρι συντονίζεται και σπάει τη στιγμή που περνάει ένα αεροπλάνο, με τον ίδιο τρόπο τα λιποκύτταρα συντονίζονται με τους υπέρηχους και σπάνε. Έτσι, η καινούργια τεχνολογία καταφέρνει να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα της λιποδυστροφίας χάρη στους υπέρηχους όσο και του κατεστραμμένου δέρματος που περιβάλλει χάρη στις ραδιοσυχνότητες».
Πόσο: Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται οκτώ επαναλήψεις, σε απόσταση μίας ή δύο εβδομάδων μεταξύ τους.
(Κάθε επίσκεψη κοστίζει περίπου 200 ευρώ).
Κρυοηλεκτροφόρηση
«Η κρυοηλεκτροφόρηση αξιοποιεί την ψύξη για να υπερνικήσει το φραγμό του δέρματος και να πετύχει τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας χωρίς ενέσεις» μας λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου. «Αρχικά διαλέγουμε το κοκτέιλ της μεσοθεραπείας, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Τα διαλύματα κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν καφεΐνη, αμινοφυλίνη, εκχύλισμα αγκινάρας και άλλα συστατικά με αποσυμφορητική δράση. Για το τοπικό πάχος επιλέγουμε ουσίες με λιποδιαλυτική δράση όπως η λεκιθίνη. Στη συνέχεια εισάγουμε το διάλυμα στη συσκευή και εφαρμόζουμε την κρυοηλεκτροφόρηση στην επιδερμίδα. Η επιφάνεια του δέρματος πέφτει σε θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς. Κατά συνέπεια προκαλείται υπεραιμία (όπως όταν κάνει κρύο και κοκκινίζουμε), με άλλα λόγια διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία. Με τον ίδιο τρόπο διαστέλλονται οι δίαυλοι του δέρματος και το διάλυμα καταφέρνει να διοχετευθεί στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Αρκεί δηλαδή μία επάλειψη για να μεταφέρουμε τις δραστικές ουσίες στο επιθυμητό βάθος».
Πόσο: Οι τιμές για κάθε εφαρμογή ξεκινούν από 150 ευρώ και διαμορφώνονται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Ο αριθμός των επαναλήψεων κυμαίνεται από τέσσερις έως δώδεκα, σε απόσταση μίας εβδομάδας.
Κρυοθεραπεία
Μέχρι τώρα οι δερματολόγοι χρησιμοποιούσαν την κρυοθεραπεία για να απομακρύνουν καλοήθεις και κακοήθεις βλάβες του δέρματος, όπως η συσσώρευση κερατινοκυττάρων ή ακόμη και οι όγκοι. Ωστόσο, σήμερα έχει έρθει μία καινούργια εποχή για τη μέθοδο αυτή. Η κρυοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα είδος «ρετούς», μία μέθοδος δηλαδή που θα αναλάβει να απομακρύνει από το δέρμα όλες τις ατέλειές που έχει προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο. «Για τις βλάβες της φωτογήρανσης που επιβαρύνουν την επιφάνεια του δέρματος, εφαρμόζουμε διάφορες μεθόδους απολέπισης, όπως το πίλινγκ με οξέα ή η δερμοαπόξεση» εξηγεί η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Δερματολογίας. «Το ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να πετύχουμε και με την κρυοθεραπεία. Η εφαρμογή του υγρού αζώτου στην επιδερμίδα προκαλεί ένα είδος επιφανειακού εγκαύματος. Οι αναπλαστικές διαδικασίες του δέρματος διεγείρονται αυτόματα με αποτέλεσμα την αποφλοίωση της φωτογηρασμένης επιδερμίδας και τη σύνθεση καινούργιας. Σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους απολέπισης, η κρυοθεραπεία έχει το πλεονέκτημα ότι λόγω της ψύξης καταστρέφει τα δυσπλαστικά κύτταρα του δέρματος, αυτά δηλαδή που ευθύνονται για την ανάπτυξη των νεοπλασιών» μας λέει η ειδικός. «Συγχρόνως, το ψύχος κινητοποιεί τους ινοβλάστες που παράγουν το κολλαγόνο».
Πόσο: Η τιμή ξεκινάει από 200 ευρώ. Συνήθως αρκεί μία εφαρμογή για να έχουμε τα αποτελέσματα μίας βαθιάς απολέπισης.
 woman.in.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια