Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αφαιρέθηκαν επιτυχώς τα 4 πόδια από το μωρό

Ένα νεογέννητο αγοράκι από το Πακιστάν που είχε γεννηθεί με έξι πόδια, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση αφαίρεσης των τεσσάρων περιττών άκρων.
Ο μικρούλης κατάγεται από το Καράτσι και οι γιατροί πιστεύουν πως είχε έναν «παρασιτικό δίδυμο» ο οποίος δεν αναπτύχθηκε σωστά στη μήτρα, με επακόλουθο τα έξι πόδια του αδελφού του.
Η εγχείρηση έγινε από ομάδα πέντε γιατρών από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας Παίδων (NICH) του Καράτσι.
Ο επικεφαλής του NICH, δρ Τζαμάλ Ράζα, δήλωσε ότι η γέννηση ενός μωρού με έξι πόδια συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που το μωρό κατά τα άλλα ήταν φυσιολογικό.
Πριν από την εγχείρηση οι γιατροί έπρεπε να ξεχωρίσουν τα πόδια του μωρού από τα άκρα του διδύμου του. Έτσι, εξέτασαν τις μαγνητικές και τις αξονικές τομογραφίες του και το υπέβαλλαν σε πολυάριθμες αιματολογικές εξετάσεις.
Η εγχείρηση διήρκησε οκτώ ώρες και έγινε σε στάδια.
Το μωρό γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη σύζυγο ενός τεχνολόγου-ακτινολόγου.
Η οικογένεια του μικρούλη κατοικεί στο Σουκούρ, μία πόλη 448 χιλιόμετρα βόρεια του Καράτσι. Η μητέρα του μωρού αναφέρθηκε πως αναρρώνει καλά από την καισαρική, με την οποία έφερε στον κόσμο τον μικρούλη.
Ο Ιμράν Σαϊκ, πατέρας του μικρούλη, δήλωσε πως ο γιος του θα ονομαστεί Ουμάρ Φαρούκ.
Τι είναι ο «παρασιτικός» δίδυμος
Ο όρος «παρασιτικός» δίδυμος χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει έναν ασύμμετρο ή άνισα συνδεδεμένο σιαμαίο δίδυμο.
Ουσιαστικά σημαίνει πως αρχίζουν να αναπτύσσονται στη μήτρα δύο δίδυμα έμβρυα, αλλά δεν ξεχωρίζουν εντελώς και το ένα (το παρασιτικό) βασίζεται στο σώμα του άλλου διδύμου για να τροφοδοτηθεί με αίμα και να λειτουργούν τα δικά του όργανα.
Ο «παρασιτικός» δίδυμος αναπτύσσεται ελλιπώς και είναι εξαρτώμενος από τον άλλο δίδυμο, ο οποίος είναι ανεξάρτητος.
Σε μερικές περιπτώσεις, το σώμα του ενός διδύμου εμβρύου απορροφά αυτό του άλλου στη διάρκεια της ανάπτυξης.
Τον περασμένο Ιανουάριο ένα αγοράκι που είχε γεννηθεί στο Περού χειρουργήθηκε με επιτυχία για να αφαιρεθεί ο «παρασιτικός» δίδυμός του από το στομάχι του.
Τα Νέα

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή αγοράκι με έξι πόδια!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια