Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρομπότ βρίσκει χαμένα αντικείμεν​α

Ονομάζεται EMIEW2 και θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε όλους εμάς που χάνουμε κατά καιρούς διάφορα αντικείμενα στο σπίτι ή στο γραφείο.
Το βάρους 14 κιλών ασπροκόκκινο ρομποτάκι με όψη εξάχρονου παιδιού αποτελεί την τελευταία δημιουργία του ιαπωνικού κολοσσού Hitachi.
Το ρομποτάκι για…
ξεχασιάρηδες κινείται με τη βοήθεια τροχών όρθιο ή «γονατιστό».
Είναι «προικισμένο» με τεχνητή νοημοσύνη η οποία, σε συνδυασμό με ένα δίκτυο καμερών κρυμμένο στον χώρο, του προσφέρει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει αντικείμενα που είχε κάποτε δει, με αποτέλεσμα να μπορεί να τα αναζητεί και να τα εντοπίζει.
Κατά τον ίδιο τρόπο αναγνωρίζει και ανθρώπινα πρόσωπα.

«Το EMIEW2 συλλέγει εικόνες αντικειμένων από το Διαδίκτυο και τις αποθηκεύει σε μια εξωτερική βάση δεδομένων» εξηγεί ο ερευνητής Τακάσι Σουμιγιόσι.
 «Οταν του δείξουμε κάτι, το ρομπότ καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι αυτό που “βλέπει” συγκρίνοντας το χρώμα και το σχήμα του αντικειμένου με τις εικόνες που έχει ήδη αποθηκευμένες στη μνήμη του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κατονομάσουμε το αντικείμενο που ψάχνουμε, το EMIEW αναλαμβάνει το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού», εντοπίζει το πολυπόθητο αντικείμενο και στη συνέχεια μας οδηγεί σε αυτό.

«Αναπτύξαμε ένα ελαφρύ – για την αποφυγή ατυχημάτων – έξυπνο ρομπότ κυρίως για άτομα που χρειάζονται βοήθεια μέσα στο σπίτι»εξηγεί ο ερευνητής.
 Αν και η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδιά της σχετικά με την εμπορευματοποίηση του EMIEW2, το σίγουρο είναι ότι το ανθρωποειδές θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε γηροκομεία, νοσοκομεία ή ακόμη και τουριστικούς χώρους.
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια