Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γεμιστά Σοκολατάκια

.
Η διαδικασία δεν θέλει πολύ χρόνο και είναι πολύ οικονομικά!
Για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε.
Εμείς φτιάξαμε με γέμιση πορτοκάλι, φουντούκια, λευκή κρέμα σοκολάτας και Φυστικοβούτυρο... 
Υλικά (για 30 σοκολατάκια) 
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά λικέρ της επιλογής σας
1 φόρμα σιλικόνης για παγάκια

Για τη Γέμιση 
Φουντούκια
Γλυκό πορτοκάλι
Φυστικοβούτυρο
Λευκή κρέμα σοκολάτας

Για το περιτύλιγμα 
Διαφανής μεμβράνη περιτυλίγματος

Εκτέλεση 
Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα κουβερτούρα.
Για να είμαστε στο πνεύμα των γιορτών επιλέξαμε μια φόρμα σιλικόνης για παγάκια με θήκες σε σχήμα αστεριών.
Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγο απο τη λιωμένη σοκολάτα στη βάση από κάθε θήκη της φόρμας.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγους ψιλοκομμένα καρύδια και από πάνω καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Γέμιση: 
Μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, γλυκό κουταλιού κομμένο σε μικρά κομμάτια και ότι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε.
Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Μόλις παγώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα σοκολατάκια μας θα έχουν πάρει ένα τέλειο αστεράτο σχήμα!
Τυλίγουμε τα σοκολατάκια με διάφανη (ή σε ότι χρώμα θέλετε) μεμβράνη περιτυλίγματος και είναι έτοιμα για δώρο!

Κολπάκι Για εύκολο ξεφορμάρισμα: 
Πριν ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια βράζουμε λίγο νερό και βάζουμε προσεκτικά τη φόρμα πάνω στο νερό.
Μετά αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας κάθε θήκη της φόρμας προς τα έξω.

Σοκολατάκια δυο χρωμάτων: 
Αν θέλετε να τα κάνετε δυο χρωμάτων βάλτε στη βάση της θήκης μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα και καλύψτε τη γέμιση με λευκή σοκολάτα κουβερτούρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια