Ακόμα και στην Ελλάδα, το «Gourmet» έκανε αίσθηση.
Παραθέτουμε μια συνταγή, που μερικοί μπορεί να θυμάστε, για παγωτό χαλβά. Δημιουργήθηκε στην εξαιρετική κουζίνα δοκιμής του «Gourmet» από έναν φίλο, τον Αlexis Τouchet. Το παγωτό έκανε τον γύρο του στην Αθήνα, με πρώτη στάση στο «Καλλίστη» ήδη από τις αρχές του ΄90.Για περίπου 1 λίτρο
●3 κρόκους μεγάλων αυγών
●1/2 φλιτζ. ζάχαρη
●1 κ.σ. κορν φλάουρ
●1 1/2 φλιτζ. γάλα, ζεστό
●1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
●1 1/2 φλιτζ. καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος
●120 γρ. χαλβά (σουσαμένιο με μέλι), κομμένο σε κομματάκια
●1/2 φλιτζ. σιρόπι πορτοκαλιού με μέλι ως συνοδευτικό
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα μαζί τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και 1 πρέζα αλάτι και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά σε σταθερή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα βαρύ τηγάνι μαγειρεύουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει βράση.
Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά και τη σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο έχουμε ήδη βάλει μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ που έχει πάγο και παγωμένο νερό.
Ρίχνουμε στην κρέμα τη βανίλια, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας, και μετά την αφήνουμε να παγώσει σκεπασμένη.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τον χαλβά (εναλλακτικά, ο χαλβάς μπορεί να ανακατευθεί μέσα σε 1 λίτρο μαλακό παγωτό βανίλια πρώτης ποιότητας).
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μπολ, το παγώνουμε στην κατάψυξη καλά και μετά το σερβίρουμε.
Περιχύνουμε με το σιρόπι πορτοκαλιού- μελιού.
Σιρόπι πορτοκαλιού- μελιού
●1 φλιτζ. μέλι
●1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
●1/2 φλιτζ. νερό
●1 1/4 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
●2 κ.σ. Μanto (ελληνικό λικέρ πορτοκαλιού με βότανα, από το Μetaxa)
spathovouni
0 Σχόλια