Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΠΕΪΚΟΝΟΠΙΤΑ με ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΜΠΕΪΚΟΝΟΠΙΤΑ με ΣΦΟΛΙΑΤΑ
.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
4 στρογγυλές ή ανάλογες μακρόστενες φέτες μπέικον
4 φέτες gooda, edam ή emendal
λίγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
ketchup
μουστάρδα πικάντικη
3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
λίγο αβγό αραιωμένο με ελάχιστο νερό
Φούρνος προθερμασμένος στους 200^ο C
https://www.i-diadromi.gr/
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε πρώτα λίγο αλεύρι ή νισεστέ ή κόρν φλάουρ καλύτερα επάνω στον πάγκο εργασίας μας.
Τοποθετούμε εκεί ανοικτό το φύλλο της σφολιάτας με τη στενή πλευρά του προς το μέρος μας και με τον πλάστη το ανοίγουμε ακόμη περισσότερο σε πλάτος και σε μήκος.
Έτσι θα γίνει πιο λεπτό.
Σε φάρδος περίπου 10-12 εκ. απλώνουμε την ketchup και μετά τη μουστάρδα.
Σειρά έχουν τώρα οι φέτες του μπέικον τις οποίες στρώνουμε έτσι ώστε η μια να μισοκαλύπτει την προηγούμενη.
Συνεχίζουμε με τις φέτες της gooda, πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Αλείφουμε το υπόλοιπο τμήμα της σφολιάτας με το λιωμένο βούτυρο.
Ανασηκώνουμε προσεκτικά το τμήμα με τη γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό.
Κλείνουμε καλά τις πλαϊνές άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι που να χωράει άνετα το ρολό της σφολιάτας που φτιάξαμε.
Τοποθετούμε μέσα σ΄αυτό τη μπεικονόπιτα με την ελεύθερη άκρη της να βρίσκεται στον πάτο του ταψιού.
 https://www.i-diadromi.gr/
Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια, όχι μέχρι κάτω.
Αλείφουμε με λίγο αραιωμένο αυγό.
Βάζουμε το ταψί στη χαμηλή θέση του φούρνου (για πυρέξ και ανοξείδωτα) με φωτιά μόνο από κάτω και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτα από πάνω.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και κατόπιν μπορούμε να σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα κόβοντας τη μπεικονόπιτα σε χοντρές φέτες.
Διατηρείται στο ψυγείο ξεσκέπαστη για να μην κρατήσει υγρασία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ζεσταίνουμε τις πίτες με σφολιάτα μόνο στον φούρνο της κουζίνας μας και ποτέ στα μικροκύματα, γιατί τις μαλακώνουν. Προσωπικά κάνω το εξής: προθερμαίνω το φούρνο στους 150^ο C. Μόλις ετοιμαστεί, τον σβήνω και βάζω μέσα το ταψί με τη σφολιάτα που θέλω να ζεστάνω. Αφήνω να περάσουν 10-15 λεπτά και είναι έτοιμο και πάλι για σερβίρισμα. Ο χρόνος αυτός βέβαια μπορεί να ποικίλει από φούρνο σε φούρνο.
e-sofia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια