Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Αριστοτέλε​ιο Πανεπιστήμ​ιο Θεσ/νίκ​ης φροντίζει τους φοιτητές ΑμεΑ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διαθέτει σήμερα δύο (2) ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των φοιτητών με κινητικές αναπηρίες.
Το πρώτο λεωφορείο αποτελεί δωρεά στην πανεπιστημιακή κοινότητα της "Φιλόπτωχου Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης" και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την μεταφορά των φοιτητών με αναπηρικό αμαξίδιο. Εξυπηρετεί καθημερινά, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, 20 περίπου φοιτητές και λειτουργεί από τις αρχές του 2011.
Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και πέντε άτομα, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού και αίτημα των ενδιαφερόμενων φοιτητών, τους οποίους μεταφέρει από το σπίτι τους προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα.
Ο προϋπολογισμός του λεωφορείου ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, ενώ το λειτουργικό κόστος το έχει αναλάβει το ΑΠΘ.
Το δεύτερο προσβάσιμο λεωφορείο λειτουργεί από τις αρχές Νοεμβρίου, μετά από ενοικίαση του Πανεπιστημίου, για την εξυπηρέτηση 50 φοιτητών με αναπηρία.
Στο ίδιο πλαίσιο, το ΑΠΘ έχει ήδη διαμορφώσει δέκα (10) νέες τουαλέτες για τους φοιτητές με αναπηρία, προχώρησε στη λειτουργία ενός ειδικού ανελκυστήρα στην κάτω Φοιτητική Λέσχη, ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός κατασκευής ειδικών διαδρομών εντός του πανεπιστημιακού campus για τους φοιτητές με προβλήματα όρασης. 

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. ΕΥΓΕ! Μακάρι να είχαμε τέτοιες πρωτοβουλίες συχνότερα για συνανθρώπους μας που τους χτύπησε η ατυχία. Δεν τους αξίζει ο Καιάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή