Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Kωνσταντίν​ος Δασκαλάκης​, ο έλληνας που έλυσε το γρίφο του Νας

Ανδρώθηκε σε μια μικροαστική ελληνική οικογένεια και άνοιξε τα φτερά του, μετά την αποφοίτησή του από το ΕΜΠ, για το εξωτερικό.
Αν ένιωθε "homesick",σίγουρα δεν θα ήταν επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του ΜΙΤ και μπορεί και να μην έλυνε ποτέ το γρίφο του Νας.

Ποιος είναι:
Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά έχει κρητικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι από τις Βουκολιές Χανίων, ενώ η μητέρα του από την Ιεράπετρα. Οι γονείς του είναι και οι δύο καθηγητές και ζουν στην Ελλάδα, ενώ όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του: "Είναι δύο από τους δημοσίους υπαλλήλους που τους βρίζουν όλοι τώρα στην Ελλάδα, αλλά εγώ θυμάμαι ότι δεν αφιέρωναν σχεδόν καθόλου χρόνο σε μένα και τον αδελφό μου, επειδή πάντα έφερναν δουλειά στο σπίτι".

Καριέρα:
Το 2004 τελείωσε το ΕΜΠ στην Ελλάδα και στα 27 του, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο Μπέρκλεϊ, ήταν  βασικό μέλος της ομάδας η οποία θα έλυνε τον περιβόητο γρίφο του Νας, ο οποίος παρέμεινε άλυτος για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ξεχώρισε γιατί..
Έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζον Φορμπς Νας σχετικά με την ισορροπία Nash που απασχολούσε τους επιστήμονες για 60 χρόνια... Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από το διεθνή οργανισμό ACM Association for Computing Machinery το 2008. Μετά από αυτή την επιτυχία του, η Microsoft του έκανε μια μεγαλειώδη προσφορά, αλλά ο ίδιος προτιμά "το ζωντανό περιβάλλον ενός πανεπιστημίου" και επέλεξε να διδάξει στο ΜΙΤ.
GLAM

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια