Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η φωτογραφία και το Facebook

Ξέρω πολλούς φίλους που έχουν ρίξει απίστευτους καβγάδες με αφορμή μηνύματα στο FB. Αναφέρομαι σε ζευγάρια που και οι δύο έχουν προσωπικές σελίδες στο διαδίκτυο.
Καταλαβαίνω ότι πολλοί καβγάδες έγιναν με λόγο και ακόμη περισσότεροι χωρίς αιτία.
Μερικές φορές παρακολουθώ ιστορίες ανθρώπων και....

εκπλήσσομαι. Εκπλήσσομαι για τις απορίες , τις υποψίες , τα σενάρια , τις υποθέσεις που αφήνουν να εισβάλουν στην ζωή τους και να μετατρέψουν μια μέρα της ζωής τους , ή περισσότερες μέρες σε κόλαση , με αφορμή τα social media .

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΛΟ να καταλάβεις την πρόθεση του οποιουδήποτε γίνεται < φίλος > στο F.B

Δυστυχώς η ευτυχώς η φωτογραφία προδίδει σε ποσοστό 95% την πρόθεση .

Οι περισσότεροι , αν όχι όλοι , είμαστε καταρχάς νάρκισσοι ! Οι φωτογραφίες που αναρτούμε στο προφίλ , είναι πόζες που γουστάρουμε εμείς να βλέπουμε . Πολλοί υιοθετούν το < μέτρο > , πολλοί ξεσπαθώνουνε . Βλέπω γυναίκες να ποζάρουν στην φωτό του προφίλ από ημίγυμνες κάνοντας αμερικάνικο σπαγγάτ , που θα έλεγε η Ζωζώ Σαπουντζάκη . Βλέπω γυναίκες και άντρες να λανσάρονται με μαγιό . Βλέπω αγόρια που αφήνουν τον φακό να ζουμάρει σε επίμαχα σημεία του σώματος , όπως σβέρκος γυμνασμένος , δικέφαλους υπερμεγέθεις , τρικέφαλους < αλα Σβαρτσενέγκερ > . Βλέπω κυρίες που στην φωτογραφία , μοιάζει να ξεπατίκωσαν , λέμε τώρα , την γυναίκα του Πολάνσκι στα< μαύρα φεγγάρια του έρωτα > . Η μίμηση καταλήγει να αναδεικνύει τραγική φιγούρα , αλλά αφού έτσι αισθάνονται να πλασαριστούν , περί ορέξεως κολοκυθόπιτα .

Πες μου τώρα, φταίω εγώ αν αυτές τις πόζες , τις αξιολογήσω σαν < ανοίξαμε και σας περιμέναμε> ; Είναι απολύτως σαφές λοιπόν τι μπορεί να θέλει ένας άντρας , ας πούμε ,που κάνει friend request , σε μια κυρία η οποία φοράει περίπου κάτι περισσότερο απο την ΖωήΛάσκαρη στον < κατήφορο > ....

Αν τώρα η σύντροφος του αγοριού , που ζήτησε να ανοίξει παρτίδες με την κυρία που φωτογραφημένη με ένα μπόντυ , ενοχληθεί 1 ) βουνό το δίκιο της 2 ) μεγάλη βλακεία να ασχολείται με την σελίδα του < καλού της > . Ο λόγος απλός . Όταν ένας άνθρωπος επιθυμεί να επιβεβαιώνεται φλερτάροντας , θα το κάνει πάντα και παντού. Το FB είναι μια ακόμη καφετέρια , είναι μια ακόμη πλατεία που θα βγάλει βόλτα το παιδί ή το σκυλί , είναι μια ακόμη δημόσια υπηρεσία που θα περιμένει στην < ουρά > παρακολουθώντας τα οπίσθια της κοπέλας που προηγείται .

Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει από την κουβεντούλα μας είναι : Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.

Μια επόμενη γελοιότητα που την κουβέντιαζα με έναν φίλο τηλεφωνικώς είναι οι μεταχρονολογημένες φωτογραφίες . Ένας κοινός γνωστός , έχει αναρτήσει φωτογραφία του 1990 . Τότε είχε κοτσίδα ,σήμερα είναι σαν τον Νίκο Μουτσινά . Αν δεν μπορείς να δημοσιοποιήσεις τον εαυτό σου όπως είναι σήμερα , γύρεψε την βοήθεια του Τρύφωνα Σαμαρά για ένθετο περουκίνι . Πιο έντιμο είναι αυτό , από το να <τρικλοποδιάζεις> με εικόνα που δεν αντιστοιχεί στο άτομο πια .

Προσωπικά τοFB όπως και τα social media τα χρησιμοποιώ πολύ .

1 ) Βρήκα φίλους που είχα χρόνια χάσει
2 ) Είναι θαυμάσια επαγγελματικά εργαλεία
3 ) λαμβάνω πληροφορίες από φίλους και ομάδες που έχουν τα ίδια ενδιαφέρονται με μένα .
4 )Τα μηνύματα διαδικτυακών φίλων σε δύσκολες στιγμές , όπως με τις απώλειες των ζώων μου , < μαλακώνει > το συναίσθημα της απώλειας
5 ) Απέκτησα νέους φίλους που η επικοινωνία μαζί τους διευρύνει τις γνώσεις μου
6) Στα πέντε χρόνια που το χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ κανένας δεν μου έστειλε ενοχλητικό μήνυμα.

Φυσικά αν στην θέση της φωτό , τοποθετήσω μία εκδοχή δική μου , με μπότες , μαστίγιο και κορσέ , ρετουσαρισμένη σαφώς και με τις σόλες της μπότας να κοιτάνε < ταβάνι > , θα είναι παράλογος ο <διπλανός μου στο κρεβάτι > να μου δώσει και τις μπότες , και τον κορσέ , σε σακ βουαγιάζ και όχι με την πρόθεση να πάμε διήμερο στα Καλάβρυτα ;

Νανά Παλαιτσάκη
Npalai@mylady.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια