Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγίδα για σαλιγκάρια​

Η χρήση ξηράς τροφής για σκύλους ή γάτες είναι ένας τρόπος για να κρατήσουμε τα σαλιγκάρια μακριά από τα φυτά μας.
Παίρνουμε ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης και κόβουμε με το ψαλίδι 1-2 εγκοπές στο πλευρικό τοίχωμα, έτσι ώστε, όταν το τοποθετήσουμε στο έδαφος, να υπάρχουν πόρτες για τα σαλιγκάρια.
Βάζουμε ξηρά τροφή της γάτας ή του σκύλου μας κάτω από το ταψάκι και το τοποθετούμε στο σημείο όπου θέλουμε να τα συγκεντρώσουμε, αφού προηγουμένως ακουμπήσουμε μια μικρή πέτρα για να μην το πάρει ο αέρας.
Το επόμενο πρωί, σηκώνουμε το ταψάκι και ...καλό τους ταξίδι.
*  Στάχτη για τα σαλιγκάρια.
'Οταν έμαθα ότι υπάρχει συνταγή για κουραμπιέδες που περιλαμβάνει και στάχτη από το τζάκι (σταχτόνερο ή αλυσίβα), ανησύχησα για όλους τους κουραμπιέδες που έχω φάει μέχρι τώρα. Φυσικά δε με ένοιαξε καθόλου γι αυτούς που θα φάω στο μέλλον, αλλά βρέθηκα σε δίλημμα:
Τι συμφέρει τελικά να κάνεις με τη στάχτη, να τη βάζεις στους κουραμπιέδες ή στα φυτά;
Η κοσκινισμένη στάχτη από το τζάκι - και όχι από την ψησταριά - είναι ιδανικό υλικό για να εμποδίσει τα σαλιγκάρια να επιτεθούν στα καλλωπιστικά και τα λαχανικά του κήπου μας. Απλώνουμε τη στάχτη σε ζώνες πλάτους 6-7 εκ. και πάχους 1-2 εκ. γύρω από τα πιο ευάλωτα φυτά (πχ. μαρούλι, αντίδι, άκανθοος κ.α).
Ανανεώνουμε έπειτα από βροχή. Αν καίμε το τζάκι συνέχεια και μαζεύουμε πολλή στάχτη, μπορούμε να την κοσκινίσουμε και να τη φυλάξουμε σε κλειστό δοχείο για αργότερα.
κτήμα & κήπος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια