Η καλύτερη εποχή είναι στις αρχές Νοεμβρίου που δεν έχουν ωριμάσει καλά.
Οι αναλογίες θα είναι με βάση τα 10 κιλά....
1) Χαρακώνουμε τις ελιές κατά μήκος σε δύο μεριές.
2) Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν 10-12 ημέρες.
3) Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.
4) Μετά τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με αλάτι ημίχοντρο για 24 ώρες.
5) Μετά τις βάζουμε σε ένα κιούπι η ένα πλαστικό δοχείο και ανά 10 κιλά ελιές προσθέτουμε 2 κιλά ξύδι και 250 gr. λάδι.
6) Εάν το ξύδι με το λάδι δεν τις έχουν σκεπάσει, προσθέτουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως και τις αφήνουμε μόνιμα μέσα στο δοχείο.
Μέρα με τη μέρα η διαφορά στην γεύση θα είναι αισθητή.
2 Σχόλια
δεν γινονται χωρις ξυδι ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδη δεν το προτιμουν τα παιδια μου..
ουτε εμας μας αρεσει γιαυτο αντι για ξυδι βαζω φυλλα δαφνης
ΑπάντησηΔιαγραφή