Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σούνιο: Τόπος Ιερός, τόπος συμβολικός


Σούνιο: Τόπος Ιερός, τόπος συμβολικός
Το Σούνιο είναι από τους πιο μαγικούς χώρους που μπορεί να πάει ένας Έλληνας και σαφώς πρόκειται από τους καλύτερους τόπους για τον κάτοικο της Αττικής.
Το Σούνιο πρόκειται ουσιαστικά για έναν ιδιαίτερα ενεργειακό τόπο που μπορεί να δώσει στον καθένα κάτι ιδιαίτερο αρκεί να δώσει χρόνο στον εαυτό του.
Στο Νοτιότερο άκρο της Αττικής το Σούνιο είναι η περιοχή που όλα είναι δυνατά, εκεί που η θάλασσα με τη Γη γίνονται ένα.
Ένα ταξίδι στο Σούνιο μπορεί να έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον ταξιδιώτη και για έναν άνθρωπο που ασχολείται με την αστρολογία ακόμη περισσότερο. Το Σούνιο για τον καθένα όμως είναι μία περιοχή που μπορεί να συλλογιστεί πολλά πράγματα και να αλλάξει θέματα που έχουν σχέση με το χαρακτήρα του.  Ακολουθείσθε με λοιπόν σε αυτό το συμβολικό ταξίδι και σκεφτείτε ότι είμαι συνοδηγός σας και ανακαλύπτουμε μαζί αυτή τη μαγευτική περιοχή.
clip_image001
Α. Σύντομη Ιστορία του Τόπου.
Η περιοχή κατοικείτε από τα προϊστορικά χρόνια και υπάρχουν στοιχεία εκτεταμένης κατοικήσεως της περιοχής τα Μινωικά και Μυκηναϊκά χρόνια. Κατά τους Γεωμετρικούς χρόνους και τα λεγόμενα σκοτεινά χρόνια από το 1100 π.χ μέχρι το 800 π.χ δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε για την περιοχή του Σουνίου όπως και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η περιοχή μετέπειτα στα Αρχαϊκά χρόνια άρχισε να κατοικείτε και υπήρχαν μεγάλοι κούροι στο ναό που είχε χτιστεί από πωρόλιθο οι οποίοι ήταν εμφανής από τα καράβια που περνούσαν από τη περιοχή. Με τους Περσικούς πόλεμους οι Πέρσες κατέστρεψαν το ναό και μετέπειτα στην εποχή του Περικλή χτίσθηκε μερικώς ο ναός ο οποίος και σώζετε μέχρι και σήμερα και ήταν σαφώς αφιερωμένος στο θεό Ποσειδώνα. Ποιο δίπλα από αυτό το ναό υπήρχαν δύο μικρότεροι ναοί αφιερωμένοι στη θεά Αθηνά. Λόγω της εγγύτητας με τα λατομεία του Λαυρίου η περιοχή είχε πάντα εξέχοντα ρόλο και λόγω της γεωπολιτικής της θέσης. Στον Πελοποννησιακό πόλεμο η περιοχή οχυρώθηκε ακόμη περισσότερο και θεωρούνταν το ισχυρότερο φρούριο στην Αττική.  Κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας η περιοχή μάγεψε πολλούς ταξιδιώτες και περιηγητές ένας από αυτούς και ο Λόρδος Βύρων που έγραψε ποίημα για την περιοχή. Το κίνημα του φιλελληνισμού οδήγησε ακόμη περισσότερο κόσμο στον τόπο. Σήμερα η περιοχή του Σουνίου αποτελεί τουριστικό προορισμό για αρκετό κόσμο που έρχεται να θαυμάσει τον αρχαίο ναό και την περιοχή.
clip_image001[4]
Β. Οι μύθοι της περιοχής
Σε αυτό ακριβώς το Σημείο ο βασιλιάς Αιγέας αυτοκτόνησε όταν έβλεπε τα μαύρα πανιά του στόλου του παιδιού του να ανεμίζουν και να έρχονται ξανά στην πόλη. Νομίζοντας λοιπόν ότι ο Γιος του πέθανε και δεν γύρισε από την Κρήτη τη περιοχή που η Αθήνα υποχρεώνονταν να στείλει τα παιδιά της για να θυσιαστούν στην Αυλή του πανίσχυρου βασιλέα Μίνωα ο Βασιλιάς Αιγέας έδωσε τέλος στη ζωή του. Πολλοί αναφέρουν ότι ο Αιγέας βέβαια είναι απίθανο να έπεσε από τη Θάλασσα του Σουνίου γιατί είναι αδύνατον ο Βασιλιάς να βρίσκεται σε εκείνο το σημείο και για αυτό και πιστεύετε ότι παρακολουθούσε τα καράβια από την Ακρόπολη και βλέποντας ότι είναι μαύρα έπεσε τελικά από το βράχο. Για αυτό το λόγο οι Αθηναίοι έχτισαν ένα μικρό Ναό το Αιγείον προς τιμήν του. Παρόλα αυτά η επικρατούσα θεωρία για το μύθο είναι ότι ο Αιγέας έπεσε από το βράχο του Σουνίου από τον καημό του. Ο Θησέας ο οποίος είχε νικήσει το Μινώταυρο όταν γύριζε από τη Κρήτη είχε γυρίσει με την αγαπημένη του Αριάδνη η οποία όμως τελικά έμεινε με τον Θεό Διόνυσο στο Νησί της Νάξου. Λόγω όμως του πόνου λένε του Θησέα για αυτό που του συνέβη η λόγο μίας κατάρας της Αριάδνης ξέχασε τα πανιά να τα αλλάξει από μαύρα σε άσπρα και έτσι ο πατέρας του έδωσε αυτό το άσχημο τέλος της ζωής του.
Σε ένα άλλο μύθο όταν ο Μενέλαος γυρνούσε από τη Τροία ο στόλος του πέρασε από το Σούνιο και ο Πηδαλιούχος του πέθανε. Έτσι λοιπόν ο Μενέλαος αναγκάστηκε να προσαράξει στο Σούνιο και να δώσει τις κατάλληλες τιμές στο νεκρό.
Γ. Σημασία των μύθων
Σε αυτό το σημείο λοιπόν το Σούνιο πέρα από την ειδυλλιακή του ατμόσφαιρα είναι και ένα σημείο πόνου, ένα σημείο χαμένων πραγμάτων και λανθασμένων εκτιμήσεων. Πόσες φορές δεν έχουμε ξεγελαστεί από τα φαινόμενα και τελικά έχουμε πάρει βεβιασμένες αποφάσεις χωρίς να το σκεφτούμε ακριβώς γιατί είμαστε πολλές φορές ιδιαίτερα συναισθηματικοί ( Νερό).  Πόσες δεν είναι που έχουμε ξεχάσει λόγω κάποιου γεγονότος άλλα σημαντικά πράγματα και τελικά μεγαλώνει ο αριθμός των καταστροφών στη ζωή μας. Το Σούνιο λοιπόν είναι ένα σύμβολο ωριμότητας. Ακριβώς εκεί που η Γη με το Νερό γίνονται ένα και έρχονται σε άμεση επαφή εκεί η λογική και το συναίσθημα πρέπει να ισορροπήσουν.  Πρέπει λοιπόν να βλέπουμε πέρα από τις αισθήσεις μας και άλλα πράγματα καθότι δεν μας λένε πάντα την αλήθεια. Ο Ποσειδώνας ίσως μας διδάσκει ότι δεν είναι τόσο ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων αλλά ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε που βασιζόμαστε μόνο στα φαινόμενα χωρίς να ψάξουμε περισσότερο και σε μεγαλύτερο βάθος. Από την άλλη όμως καλούμαστε να ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ τα πράγματα στη ζωή μας, από το πιο απλό μέχρι το πιο δύσκολο και να μην παρασυρόμαστε από τις εκάστωτε συναισθηματικές καταιγίδες οι οποίες μπορεί να μας δημιουργήσουν απεριόριστο πόνο όπως ο Θησέας που έχασε τη γυναίκα που αγαπούσε αλλά και τον πατέρα του. Πόσες φορές για κάτι που έχουμε χάσει αρνούμαστε την επαφή με το οτιδήποτε με αποτέλεσμα να χάνουμε άλλους ανθρώπους από τη ζωή μας που είναι τόσο σημαντικό τις περισσότερες φορές ακόμη και άθελα μας. Ο Άνθρωπος πάντα κλαίει για αυτά που έχασε αλλά ποτέ δεν χαίρετε για αυτά που έχει…
Στο Σούνιο λοιπόν ας έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και ας ανακαλύψουμε αυτές τις πτυχές που υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο ισορροπώντας με το συναίσθημα. Μην ξεχνάμε ότι η δύναμη της Τρίαινας του Ποσειδώνα κραδαίνει στη μυθολογία και φέρνει σεισμούς, και όντως οι συναισθηματικές υπερβολές μπορούν να διαλύσουν τη λογική και την επαφή με την πραγματικότητα. Ο Ποσειδώνας κραδαίνει στο τέλος της τρίαινας τα στοιχεία πλην του νερού και είναι σημαντικό να μπορούμε να διαχειριστούμε τον συναισθηματικό μας κόσμο.
Πέρα όμως από αυτό το Σούνιο είναι και η περιοχή των τιμών για τους ανθρώπους που είχαμε δίπλα μας.  Ο Μενέλαος αναγκάζετε να σταματήσει ολόκληρο το στόλο του για να τιμήσει τον αγαπητό του πηδαλιούχο. Το να τιμήσεις και να σταματήσεις λοιπόν την κίνηση των πραγμάτων γύρω σου έστω και για λίγο είναι σημαντικό για αυτούς που φεύγουν. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα για το φυσικό θάνατο, αλλά για οτιδήποτε έχει να κάνει με το τέλος καταστάσεων που πια δεν μπορούν να συνεχιστούν για οποιοδήποτε λόγο, σταματήστε λοιπόν και τιμήστε αυτό που έφυγε και μετέπειτα “κάψτε” το όπως έκανε ο Μενέλαος που είναι μία συμβολική μορφή της μετουσίωσης όλων των πραγμάτων που από βίωμα και έγιναν γνώση, εκεί που ποια το σώμα δεν το αντιλαμβάνεται αλλά ο νους.
Δ. Αστρολογική τοποθέτηση περιοχής.
Η περιοχή του Σουνίου για την αρχαία Ελλάδα ήταν ένας ιδιαίτερος σταθμός. Η Αρχαία Ελλάδα λόγω του τοπικιστικού χαρακτήρα των πόλεων κρατών δημιούργησε πολλά κέντρα όπου το καθένα ξεχώριζε τις περιοχές ανά ζώδια. Για τον ζωδιακό με κέντρο την Αθήνα η περιοχή του Σουνίου ήταν το σημείο εκκίνησης του ζωδίου των Διδύμων. Εδώ όμως τα πράγματα περιπλέκονται…. Πώς γίνεται ένας μεγαλοπρεπείς ναός του Ποσειδώνα να είναι το σημείο εκκίνησης των Διδύμων και πως ξέρουμε ότι ήταν το σημείο εκκίνησης των Διδύμων;
Όπως αναφέραμε πιο πριν στον αρχαϊκό ναό υπήρχαν δύο τεράστιοι κούροι που συμβόλιζαν τους Διόσκουρους από το gνωστό μύθο όπου ένα από τα δύο αδέλφια θυσίασε την αθανασία του για να μπορέσει να ζήσει ο αδελφός του και είχαμε την εξαμηνιαία άνοδο και κάθοδο αντίστροφο στον κάθε αδελφό. Επίσης κατά το σύστημα των Δελφών ο μήνας που αντιστοιχούσε στους Διδύμους ήταν του Ποσειδώνα, για τους Δελφούς λοιπόν ο Ποσειδώνας ήταν ο Θεός που κυριαρχούσε στους Διδύμους κάτι που μας προεξοφλεί ότι η κατανόηση του ζωδιακού από τους ανθρώπους εκείνη τη περιοχή είναι πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε σήμερα.  Ο Ποσειδώνας επίσης αναφέρετε πολλές φορές και συνδέετε με άλογα καθώς και οι Διόσκουροι ως αναβάτες αλόγων. Οι Δίδυμοι επίσης συμβολιζόταν με Ιππείς, Άλογα όπως και ο Ποσειδώνας ο οποίος έχει και τα παραδοσιακά του σύμβολα όπως η άγκυρα και η Τρίαινα.
Attica
Εικόνα 3. Εδώ βλέπουμε ακριβώς την περιοχή όπου με βάση το κέντρο της Αθήνας οι Δίδυμοι τοποθετούνταν.
Μάλιστα δεν πρέπει να ήταν πολύ παλιά από την αρχαϊκή εποχή όπου ο άξονας Διδύμων και Τοξότη χαρακτηριζόταν από το σύμβολο του α-λόγου, απλά ο Τοξότης διατήρησε τα σύμβολα του ενώ οι Δίδυμοι λόγω του πολύ σημαντικού μύθου των Διόσκουρων πήραν ολοκληρωμένα εξανθρωπισμένη μορφή. Έτσι λοιπόν για τους Αρχαίους Έλληνες η περιοχή αυτή είχε ιδιαίτερη σχέση με το Δίδυμο και πιθανών να μιλάμε για μία περίοδο όπου το συναίσθημα από την λογική δεν είχε ακόμη διαχωριστεί όπως συμβαίνει μετέπειτα στην αρχαιοελληνική φιλοσοφική σκέψη. Τα αγάλματα που ήσαν κούρο – όπου ο ένας ακόμη σώζετε – ήταν αρκετά μεγάλα σύμφωνα με τους ταξιδιώτες όπου μπορούσαν να τα δουν οι ναυτικοί. Μέχρι και σήμερα η περιοχή του Σουνίου κατακλύζετε από καράβια, φανταστείτε τότε που οι δυνατότητες τους ήταν λιγότερες πως χρειαζόταν να ήταν κοντά στη παραλία, άρα το Σούνιο ήταν η τελευταία στεριά που βλέπανε από την Αττική άρα και η περιοχή οπού έπαιρναν τον αποχαιρετισμό και ήλπιζαν για καλό ταξίδι με την προστασία του Ποσειδώνα.
Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι για το κέντρο της Δήλου η περιοχή αστρολογικά άνηκε στο ζώδιο του Ιχθύ όπου και ίσως και για αυτό και επικράτησε στη συνέχεια καθότι η Αθήνα ουδέποτε κατάφερε να αναγνωριστεί ως θρησκευτικό κέντρο για όλους τους Έλληνες. Το Σούνιο βρίσκεται επίσης στην ευθεία γραμμή μεταξύ Ηραίου της Σάμου, του Άργους και της Ολυμπίας.

Ε. Ο Ποσειδώνας και οι Δίδυμοι
Έχουμε λοιπόν μία θέση που είναι πολύ ξένη για τον σημερινό αστρολόγο. Πως γίνεται ο πλανήτης που έχει να κάνει σχέση με τα ιδανικά και κάποιες φορές με την ψευδαίσθηση να είναι για τους Αρχαίους πολύ πριν τον Πτολεμαίο ο κυρίαρχος θεός των Διδύμων (μιλάμε πάντα για Θεό καθότι ο Ποσειδώνας – Πλανήτης ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα).  Αυτό έχει να κάνει καθότι η σημερινή ερμηνεία που δίνουμε για τον Πλανήτη Ποσειδώνα απέχει μακράν απο τον Θεό Ποσειδώνα.  Ο Ποσειδώνας ήταν ένας ηλιακός θεός και ιδιαίτερα αρσενικός και όχι θυληκός. Παρόλα αυτά οι αρχαίοι των συνέδεσαν με την Αφροδίτη καθότι η γραμμή που προαναφέραμε προηγουμένως απο το Ηραίο μέχρι την Ολυμπία αντιστοιχεί στην Αφροδίτη η οποία ανήκε παλιότερα στη Θεά Ήρα όπου συνήθως η γραμμή αντιπροσωπευόταν απο τη θεά  της αναπαραγωγής. Ότι μετέπειτα όμως ήρθε η Αφροδίτη και πήρε τη θέση της Ήρας είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του ότι η θεά είναι ξενόφερτη ενώ η σύνδεση Ποσειδώνα και Αφροδίτης θα φανεί πιο μετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Είναι γνωστό ότι σήμερα ο Ποσειδώνας θεωρείτε ώς η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης αλλά συνήθως σε ότι έχει να κάνει με τις θετικές δυνατότητες του πλανήτη ενώ για τις αρνητικές του δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη συνεκτικότητα με την Αφροδίτη. Επίσης στην εσωτερική αστρολογία ο πλανήτης που κυβερνά τους Διδύμους είναι η Αφροδίτη. Ουσιαστικά λοιπόν η συνδεσιμότητα Αφροδίτης – Ποσειδώνα δεν έρχεται μέσα απο τον Ιχθύ αλλά μέσα απο το Δίδυμο γιατί μόνο η Αφροδίτη είναι το “γιατρικό” για την κατάσταση των Διδύμων.
Η Συναικτικότητα Ερμή – Αφροδίτη – Ποσειδώνα είναι ίσως κάτι παραπάνω απο σημαντική για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε πολλά θέματα που αφορούν την ίδια την ανθρωπότητα και σε αυτό το σημείο θα σας πρότεινα να διαβάσετε το βιβλίο εσωτερική αστρολογία της Αλίκης Μπέιλυ αφότου έχετε διαβάσει κάτι για τις 7 ακτίνες.
Ο Ερμής για τους αρχαίους Έλληνες είναι ο τελευταίος απο τους βασικούς θεούς που ολοκληρώνει τη νέα γενιά των θεών καθότι είναι μεταγενέστερος απο ότι οι υπόλοιποι θεοί. Για τους αρχαίους λοιπόν ήταν ο 7ος και αυτό σήμαινε ότι ουσιαστικά επήλθε και η πίστη για την κυβέρνηση στον Δίδυμο πιο αργά. Μάλιστα η διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης φωτογραφίζετε απο το ότι η Αθηνά Κυβερνήτης της Αθήνας (πάνω στον άξονα του Ερμή) βρισκόταν σε σύγκρουση με τον Ποσειδώνα (που τυγχάνει οι Δίδυμοι κατα το Δελφικό σύστημα να κυβερνούν τη Σπάρτη για αυτό και στις ασπίδες τους είχαν πολύ συχνά το σύμβολο των Διόσκουρων) πρώιμο κυβερνήτη των Διδύμων.
Ο Ερμής ουσιαστικά λειτουργεί σαν το συνεκτικό στοιχείο ανάμεσα στην Αθηνά και στον Ποσειδώνα της τότε εποχής. Είναι λοιπόν η γέφυρα ανάμεσα στην θυληκή δύναμη και την επιθετικότητα και την ανδρική ισχύ.  Οι πρωταρχικοί λοιπόν Θεοί ήταν ο Ποσειδώνας και η Αθηνά οι οποίοι πλανητικά ταυτίστικαν και συγχωνεύτηκαν στον Ερμή αυτή η συγχώνευση όμως δεν θα πετύχαινε ποτέ χωρίς τη συμμετοχή της Αφροδίτης αλλά και της Σελήνης που σαν εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου συμβολίζει την υπηρεσία και την στήριξη στον μοντέρνο άνθρωπο. Δεν θα μπορούσε να επέλθει η εξέλιξη.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου είναι η Σελήνη που κρύβει όμως έναν πλανήτη και λέγεται ότι είναι ο Ήφαιστος ο θεός που ήταν ο Σύζυγος της Αφροδίτης στη μυθολογία. Αν θυμηθείτε στην απιστία της Αφροδίτης με τον Άρη αυτός που φρόντισε για την τιμωρία του Άρη και καθυσήχασε τον Ήφαιστο δεν ήταν άλλος απο τον Ποσειδώνα αυτός που θα ξεκινήσει τον κύκλο τελικά απο την αρχή.
Θεός Ερμηνεία και σκοπός Φύση
Αθηνά Σοφία, θηλυκή εξουσία, λογική. Παρθένος Θηλυκή με αρσενική χροιά
Ποσειδώνας Ισχύς, ανδρική εξουσία, δύναμη που εναλλάσσετε (σεισμοί σε ήρεμη γαλήνια θάλασσα)
Δίδυμοι
Αρσενική
Πλανήτης

Ερμής Γνώση των αντιθέτων,
Δίδυμοι και Παρθένος
Αρσενική και Θηλυκή
Αφροδίτη
Σελήνη (που κρύβει τον Ήφαιστο σύζυγο της Αφροδίτης!)
Ήφαιστος (Παιδί της Ήρας της γυναίκας που πηρε τη θέση της η Αφροδίτη στη γραμμή Ηραίου – Ολυμπίας, η μάνα ξαναπαίρνει τη θέση της εξουσίας της μέσω  του παιδιού της)
Εναρμόνιση των αντιθέτων
Δίδυμοι (εσωτερική αστρολογία)
Υπηρεσία και προσφορά
Παρθένος, προσκόλληση στο παρελθόν, “κάρμα”.
Νέα αντιμετώπιση και αντίληψη, απελευθέρωση από τα δεινά και το παρελθόν. Προσέξτε στο μύθο πόσο υπέροχα αργότερα ο Ποσειδώνας έρχεται να ξεκινήσει το νέο κύκλο βοηθώντας τον Ήφαιστο στην απιστία της γυναίκας του με τον Άρη.
Θηλυκή, το Ένα που γίνεται δύο παράγουν το τρία και μετά ξανά γίνονται ένα
Θηλυκή, ότι μας δένει με το παρελθόν, το νεκρό (η αποτυχία και στους δύο παραπάνω μύθους που αναφέραμε)
Αρσενική
Πίνακας 1. Οι Πεποιθήσεις των Ελλήνων στα αρχαικά χρόνια για τα ζώδια του Διδύμου και Παρθένου και πως η εξέλιξη μετέπειτα της αστρολογίας με τους πλανήτες πια της εξωτερικής και εσωτερικής αστρολογίας μας βοηθούν να καταλάβουμε περισσότερα για τη φύση των δύο ζωδίων.

Ζ. Ο προσωπικός Ποσειδώνας σας και το νόημα του σήμερα.
Είναι πολύ σημαντικό να δείτε μέσα σας όλα αυτά που είπαμε τι μπορεί να χρησιμεύουν σε εσάς και πως μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε. Ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι και μόνο αυτός ξέρει πως μπορεί κάτι να τον βοηθήσει. Παρακάτω θα δώσουμε μία διαφορετική Ερμηνεία του Ποσειδώνα στα ζώδια με βάση την αρχαία οπτική και με βάση κυρίως τα κοινωνιολογικά δεδομένα της εποχής, σαφώς πολλά να μην έχουν καμία λειτουργικότητα σήμερα αλλά μερικά στοιχεία που θα αναφέρουμε είναι μία ιδιαίτερη οπτική. Οι ασκήσεις που θα δοθούν ίσως λειτουργήσουν σαν μία πύλη για τον καθένα.
Ο Ποσειδώνας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο πλανήτης που οδηγούσε το σώμα μέσω του συναισθήματος σε αναστάτωση και συμβόλιζε σε ένα μεγάλο βαθμό τη νίκη του ορμέμφυτου (κυρίαρχος των αλόγων). Ακόμη και σήμερα οι Δίδυμοι δεν έχουν να κάνουν με τη συνειδητή σκέψη τόσο όσο με αυτοματοποιημένες λειτουργίες του εγκεφάλου που μελετώνται πια από τη γνωστική ψυχολογία περισσότερο.  Ο Ποσειδώνας με την Αθηνά σαν θεοί μπορεί να ήταν εχθροί στο Παρελθόν αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη συνεκτικότητα που έχουν σαν Θεοί που είχαν σχέση με τα ζώδια του Ερμή. Μην ξεχνάτε ότι η Ήρα η Αθηνά και ο Ποσειδώνας είναι αυτοί που προσπάθησαν και σχεδόν κατάφεραν να ρίξουν κάποια στιγμή το Δία (Τοξότης) από την εξουσία του και αν δεν ήταν η Θέτις (Ιχθείς) που τον βοήθησε  το δωδεκάθεο θα ήταν πολύ διαφορετικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο μύθο ο Ποσειδώνας μαζί με διάφορες γυναίκες γεννά τέρατα που δεν είναι τίποτα άλλο από συμβολισμούς των ασθενειών της ψυχής μας, ασθένειες που συνήθως συνδέονται με το νευρικό σύστημα ( Δίδυμοι ) αλλά και το υποσυνείδητο ( Ιχθείς).
Ο Ποσειδώνας βρίσκεται πια στο τέλος του Υδροχόου και προετοιμάζεται σιγά να εισέλθει το 2012 στο ζώδιο των Ιχθύων. Τι μπορεί να σημαίνει για εσάς όμως το Σούνιο θα μπορούσαμε να δούμε πολλές πλανητικές Θέσεις αλλά επέλεξα τον πλανήτη Ποσειδώνα αν και στη σημερινή του μορφή δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Ποσειδώνα της Αρχαιότητας και ίσως εκεί να είναι το ενδιαφέρον….. κάτι που θα εξετάσουμε σε μετέπειτα άρθρο μας.
α) Ποσειδώνας στην Παρθένο 1928 – 1942
“Ανακαλύπτω την αξία μου”. Αυτό θα έπρεπε να είναι η πρόταση κλειδί για όλους εσάς που ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία. Κοιτάξτε πίσω σας και δείτε τι χάσατε και τι είχατε και απλά συγχωρήστε τον εαυτό σας για όλα αυτά.  Ανακαλύψτε στο Σούνιο την εσωτερική σας δύναμη και προσπαθήστε να μιλήσετε για όλες τις πράξεις που έχετε κάνει και τι μπορείτε να πραγματοποιήσετε από εδώ και πέρα. Τα χρόνια που έρχονται μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε πράγματα από το τίποτα και να μπορέσετε να ξεπεράσετε τις περιττές δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν και νομίζετε ότι είναι βουνά ενώ είναι πολύ μικρότερες. Ανακαλύψτε επίσης τις θυσίες που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια και βρείτε τι όμορφο βγήκε από μέσα σας μέσα από αυτή τη προσφορά, θα δείτε ότι θα μπορέσετε να κάνετε πολύ σημαντικά πράγματα έτσι.
β) Ποσειδώνας στο Ζυγό 1942 – 1956
“Ανακαλύπτω τις σχέσεις μου”. Πηγαίνετε στο Σούνιο μαζί με ένα καλό τετράδιο και κανονίστε να μείνετε εκεί αρκετές ώρες σε κάποια καφετέρια η κάτω από ένα δέντρο στη παραλία και γράψτε αναρωτώμενοι τις σχέσεις σας. Τι κάνατε σωστά και τι όχι και κυρίως τι επαναλήφθηκε. Σκεφτείτε τους χαμένους έρωτες και αυτούς που κερδίσατε και καταγράψτε σε τι σας βοήθησε μακροπρόθεσμα το κάθε σας βίωμα. Ψάξτε μέσα σας και βρείτε τι είναι πραγματικά αυτό που ζητάτε μετά από όλα αυτά που καταγράψατε και προσπαθήστε να το κάνετε το αργότερο σε ένα χρόνο από την ημέρα που θα επισκεφθείτε τον τόπο. Ανακαλύψτε επίσης τρόπους που θα μπορούσατε να βοηθήσετε τον κόσμο γύρω σας και θα δείτε ότι μαγικά η ζωή σας γίνετε καλύτερη.
γ) Ποσειδώνας στο Σκορπιό 1956 – 1970
“Που ήμουν και που έφτασα”. Σε ένα ταξιδάκι στο Σούνιο βρείτε όλα αυτά που πέθαναν καθόλη την μέχρι τώρα πορεία σας. Από τα ιδανικά σας μέχρι και αγαπημένα σας πρόσωπα αν υπήρξαν. Γράψτε για αυτά μερικές λέξεις και «μιλήστε» τους. Μήπως κάτι από αυτά που έφυγε το έχετε ανάγκη μέχρι και σήμερα; Προσπαθήστε να το κάνετε κομμάτι του εαυτού σας έτσι θα το αναστήσετε και θα μείνει για πάντα ζωντανό μέσα σας. Δείτε μετά και τις ψευδαισθήσεις που είχατε στο παρελθόν και σημειώστε τις σε ένα χαρτάκι. Σε κάθε χαρτάκι που θα γράφετε πετάξτε το στη θάλασσα, εκεί ακριβώς στα βράχια και αφήστε τα στο παρελθόν μαζί με τις όποιες πληγές σας. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε και σε αυτή την ηρεμία ανακαλύψτε αυτό που θέλετε από εδώ και στο εξής.
δ) Ποσειδώνας στο Τοξότη 1970 – 1984
“Θυμήσου”. Τι έχεις να θυμηθείς που έχει ξεχάσει; Τί εγκατέλειψες και σε άφησε και αυτό. Σκέψου τα θρησκευτικά σου και ιδεολογικά σου πιστεύω και προσπάθησε να βρεις τι έχει αλλάξει μέχρι τώρα. Ποιό είναι για εσένα το μεγαλύτερο ιδανικό; Το έχεις ολοκληρώσει όσο θες; Το έχεις ανακαλύψει όσο θες; Ψάξε στην περιοχή να βρεις πια σημεία σου ακόμη δεν ελέγχεις και βρες το γιατί. Βρες το λόγο που ακόμη δεν έχεις τη δύναμη να ξεπεράσεις πράγματα που σε κρατούν πίσω. Συμβολικά για κάθε τι που σε κρατά πάρε ένα πετραδάκι και πέταξε το πίσω στη πλάτη σου και μην το δεις ξανά.  Επίσης σκέψου τι έχεις αφήσει ανολοκλήρωτο από αυτά που θα ήθελες και όσο και αν δεν μπορείς ορκίσου να το επιτύχεις και θα κάνεις οποιαδήποτε προσπάθεια για να φτάσεις εκεί.
ε) Ποσειδώνας στον Αιγόκερω 1984 – 1998
“Απεξάρτηση από την ύλη”.  Μπορώ να ζήσω έστω και λίγο μακριά από τα γήινα πράγματα; Μπορεί να μην χαλάσω λεφτά και να μην προσκολληθώ στην επιφάνεια για κάποιο χρονικό διάστημα; Αυτό το ταξίδι ας λειτουργήσει για εσάς σαν μία έναρξη 40 ημερών όπου δεν θα αγοράσετε τίποτα ακριβό, δεν θα προσπαθήσετε να περηφανευτείτε για τίποτα στη ζωή σας. Δεν θα σπαταλήσετε χρήματα παρά μόνο για τις βασικές ανάγκες σας και δεν θα μπείτε στην παγίδα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Αντί αυτού αγοράστε βιβλία και προσπαθήστε να ζήσετε όπως αυτά αναφέρουν. Γράψτε μερικά πράγματα από την ψυχή σας και μετά κλείστε τα μέσα σας. Βρείτε τη μαγεία που σας προσφέρουν τα λόγια και οι ιδέες και διαβάστε κάτι που να έχει σχέση με τη φιλοσοφία η τη θρησκειολογία και θα βρείτε περισσότερες γνώσεις από αυτές που γράφει μέσα το βιβλίο.

Η) Επίλογος
Ένα ταξίδι έχει πάντα προσωπική σημασία για τον καθένα και τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει πόσο μάλλον ένα blog με κάποιες φωτογραφίες. Παρόλα αυτά είναι ευκαιρία για τον καθένα μας να ταξιδέψει σε αυτό το μαγικό τόπο. Είναι ίσως μία μοναδική ευκαιρία για τον καθένα να μπορεί να πατήσει και να ζήσει αυτό το έντονο συναίσθημα και βίωμα που προσφέρει η περιοχή. Ανακαλύψτε και μόνοι σας την περιοχή και βρείτε κομμάτια απο εσάς που ίσως ακουστούν και καθώς τα αφουγκράζεστε αφεθείτε….
DSCN0337
Christos Archos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια