Οι πολίτικες συνταγές έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι μας.
Είναι γευστικές, χορταστικές και ιδιαίτερες.Απολαύστε μια ξεχωριστή συνταγή για πολίτικο πιλάφι…
Υλικά
200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
100 γρ. συκωτάκια πουλιών
100γρ. στήθος κοτόπουλου.br /> 100γρ. αρακά
2 κουταλιές της σούπας ανάλατα αμύγδαλα
2 κουταλιές σούπας λάδι από κουκούτσια σταφυλιών
1 πρέζα σαφράν σε ίνες
Αλάτι
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
20 λεπτά –
Μαγείρεμα
50 λεπτά
Εκτέλεση
Βράστε το ρύζι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά.
Στραγγίξτε το.
Καθαρίστε τα συκωτάκια, πλύντε τα καλά και στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Κόψτε τα σε κομματάκια.
Κόψτε σε λεπτές λωρίδες το στήθος από το κοτόπουλο.
Ροδίστε σε καυτό λα΄δι τα συκωτάκια και το στήθος από το κοτόπουλο.
Προσθέστε το ζωμό κότας, το σαφράν και αλατοπιπερώστε.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον αρακά, το ρύζι και τα αμύγδαλα.
Ανακατέψτε καλά.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά και στη συνέχεια χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγομαγειρέψτε για ακόμη 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια