Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Âlâ :Περιοδικό για τις ...άσπιλες Τουρκάλες!

Στο εξώφυλλο δεν ποζάρει κάποια θελκτική παρουσία με βαθύ ντεκολτέ, μακριά πόδια, προκλητικό βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις και μαλλιά ριγμένα στου γυμνούς ώμους, όπως στην πλειονότητα των lifestyle εντύπων του δυτικού κόσμου, αλλά μια νεαρή γυναίκα με κομψή μαντίλα και χαμηλωμένα μάτια.
Παραδόξως πρόκειται για ένα απολύτως σύγχρονο γυναικείο περιοδικό που κυκλοφορεί με το όνομα "Ala", που στα τουρκικά σημαίνει "το πιο όμορφο από τα όμορφα".
Μονάχα που το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι οι "άσπιλες και αμόλυντες" γυναίκες της Τουρκίας.
Το τουρκικό περιοδικό "Ala", που έχει χαρακτηριστεί ως το "Vogue των συγκεκαλυμμένων", δίνει τη μάχη του κατά της δικτατορίας της "γυμνής σάρκας" και της "εμμονής γύρω από το σεξ", ιδέες που υπηρετούν όλα τα υπόλοιπα περιοδικά για το ασθενές φύλο, από το "Elle", το "Vogue" και το "Marie Claire μέχρι το "Cosmopolitan".
Όπως επισημαίνει όμως ο 31χρονος Ιμπραίμ Μπουράκ, ο οποίος κρύβεται πίσω από το εκδοτικό εγχείρημα, "η μόδα μπορεί να είναι διαφορετική".
Το περιοδικό έχει βρει τεράστια απήχηση τόσο εντός των τουρκικών συνόρων όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει μουσουλμανικός πληθυσμός.
Στις σελίδες του φωτογραφίζονται εξάλλου μονάχα γυναίκες ντυμένες με μαντίλα και ρούχα συμβατά με τα ισλαμικά ήθη.
δημοκρατία

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια