Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

21-12-2012, Θάνατος ή Αναγέννηση;

Σύμφωνα με πολλές προφητείες κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί το 2012.
Στις 21/12/2012 το κέντρο του Γαλαξία μας είναι στις 0 μοίρες του Αιγόκερου, το σημείο του ζωδιακού κύκλου, όπου ο Ήλιος βρίσκεται κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου....


Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11.15 GMT ο Ήλιος θα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Γαλαξία. Σύμφωνα με τους Μάγια, το κέντρο του Γαλαξία είναι η κοσμική μήτρα: ο τόπος των νεκρών, η μετατροπή, η αναγέννηση. Αυτή την ημέρα εμφανίζεται το τέλος του ημερολογίου τους. Στο ημερολόγιο των Μάγια, την μέρα αυτή τελειώνει ο κύκλος των 5.125 ετών.

Το τέλος του ημερολογίου των Μάγια είναι η 21 Δεκέμβρη του 2012. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το «τέλος» αποτελεί ένα καυτό θέμα στο διαδίκτυο, σε συνέδρια, σε έντυπα, σε άρθρα και σε συζητήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά μπορεί να είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή στην ιστορία της γης – για παράδειγμα, το τέλος της ιστορίας!

Τα ημερολόγια όμως ποτέ δεν τελειώνουν. Όλος ο σκοπός της διατήρησης ενός ημερολογίου είναι να καταγράφεται κάθε πληροφορία που μπορεί να έχει χρησιμότητα μελλοντικά ως σημείο αναφοράς. Το ημερολόγιο των Μάγια έχει τη φήμη ότι είναι το πιο ακριβές στον κόσμο. Βασίζεται σε τρείς κύκλους:

Έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών, ο οποίος καθορίζονταν βάσει αστρονομικών φαινομένων. Οι ιστορικοί έχουν αναφέρει ότι η ημερομηνία έναρξης του Μεγάλου Κύκλου είναι η 6η Σεπτεμβρίου 3114 π.Χ. ενώ η ημερομηνία λήξης του είναι η 21η Δεκεμβρίου 2012. Τότε ολοκληρώνεται ο Μεγάλος Κύκλος. Σύμφωνα με τους Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή.

Το ημερολόγιο Τζόλκιν, που είχε 260 ημέρες, όσο διάστημα διαρκεί μία εγκυμοσύνη, και διαιρούνταν σε 13 μήνες των 20 ημερών. Σύμφωνα με αυτό το ημερολόγιο, η ημέρα που γεννήθηκε ένα άτομο καθόριζε την τύχη του για όλη του την ζωή.

Το ημερολόγιο Χάαμπ, που είναι το μοναδικό ημερολόγιο των Μάγια που έχει 365 ημέρες. Το Χάαμπ έχει 18 μήνες, που ο καθένας αποτελείται από 20 ημέρες, και έναν τελικό 19ο μήνα που έχει 5 λιγότερες μέρες.

Δυστυχώς, η εισβολή των Ισπανών κατακτητών στη χώρα των Μάγια, ήταν μία καταστροφική λαίλαπα. Η δίψα για πλούτο και η ασέβεια στα ήθη και τα έθιμα αυτού του πολιτισμού, έφερε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν αξιόλογα κείμενα τους, τα οποία αν ήταν τώρα στα χέρια μας, θα μπορούσαν να μας αποκαλύψουν πολύ περισσότερες γνώσεις από αυτές που έχουμε.

Οι προβλέψεις αυτές για το 2012 έχουν κάποια αλήθεια; Θα πρέπει να περιμένουμε το 2012, το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού, και όσων ζουν στον πλανήτη Γη; Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σημαντικά γεγονότα στον κόσμο δεν συμβαίνουν χωρίς συγκεκριμένη σειρά, τυχαία και αυθόρμητα. Τα πάντα έχουν το χρόνο, τον τόπο και τον λόγο τους. Οι Μάγια δεν αναφέρουν σχετικά με το τι θα συμβεί το 2012. Ωστόσο, σχετικά με αυτό το τέλος, οι απόψεις των σύγχρονων ερμηνευτών διίστανται.

Ανάλυση αστρολογικού χάρτη  21 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11.15 GMT
Θα προσεγγίσω το θέμα από αστρολογική άποψη και θα αναλύσω τον χάρτη εκείνης της ημέρας.  Τα συμπεράσματα δεν είναι μόνο δικά μου αλλά και δικά σας.
Ο Ήλιος βρίσκεται στην 0 μοίρα του Αιγόκερου, το σημείο του χειμερινού ηλιοστάσιου. Η μηδενική μοίρα του Αιγόκερου σημαίνει ένα δυνατό νέο ξεκίνημα, αναφέρεται σε παγκόσμια γεγονότα που αποκαλύπτονται σε όλο τον κόσμο μέσα από στρες και κλιμακωτή κορύφωση. Κάνει ακριβές εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στην 0 και 48 μοίρα των Ιχθύων. Η μηδενική μοίρα των Ιχθύων αναφέρεται στην προσαρμοστικότητα, την ανησυχία και την αλλαγή. Αυτό που έχει αρχίσει υπόκειται σε μια αλλαγή. Αυτό σηματοδοτεί μια πνευματική εμπειρία θετική για την ανθρωπότητα.
Το πιο σημαντικό σε αυτόν τον χάρτη είναι το γιοντ που σχηματίζεται. Το γιοντ δημιουργείται:

  • Από την απόσταση 150 μοιρών που έχουν ο Δίας και ο Πλούτωνας.
  • Από την απόσταση 150 μοιρών που έχουν ο Δίας και ο Κρόνος.
  • Από το εξάγωνο Κρόνου- Πλούτωνα.
Το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό όμως είναι, η απόλυτη ακρίβεια της όψης του γιόντ στην 8η προς 9η μοίρα μεταξύ Δία και Κρόνου- Πλούτωνα. Οι αστρολόγοι αναφέρουν ότι , όταν οι βαρείς πλανήτες κάνουν κάποια όψη ακριβείας, τότε κάτι σημαντικό θα συμβεί στην ανθρωπότητα.

Ο Δίας στην 8η μοίρα των Διδύμων, έχει πάνω του την επιρροή του σταθερού αστέρα Aldebaran,  που σημειοδοτεί τα εξής: ονομάζεται το μάτι του Ταύρου, το μάτι της Αποκάλυψης. και συνδέεται με τα πνεύματα της βροχής, την γονιμότητα της γης, τους βασιλιάδες και την Θεία δύναμη. Δίνει τιμή, ευφυΐα, ευγλωττία, σταθερότητα, ακεραιότητα, δημοτικότητα, θάρρος, αγριότητα, ανταρσία, υπεύθυνη θέση, δημόσιες τιμές και πλούτο που όμως δεν διαρκούν και υπάρχει επίσης κίνδυνος σε βία, ασθένεια και βίαιο θάνατο. Όσον αφορά τα μετεωρολογικά φαινόμενα, δείχνει θύελλες και τρικυμίες σε γη και σε θάλασσα.

Ο Πλούτωνας στην 8η μοίρα του Αιγόκερου, έχει πάνω του την επιρροή του σταθερού αστέρα Facies που σημειοδοτεί τα εξής: Τύφλωση, βίαιο θάνατο, ασθένεια, ατυχήματα, πόλεμο, ψυχρότητα, αποκόλληση, τελειομανία, ανάληψη κινδύνου, σεισμούς. Αναφέρεται ως η μοίρα της Ιστορίας. Και φυσικά επειδή αναφερόμαστε στον Πλούτωνα που θεωρείται ο Πλανήτης της καταστροφής αλλά και της αναγέννησης, όλα τα παραπάνω στοιχεία ενισχύονται ιδιαίτερα.

Η 8η μοίρα του Κρόνου στον Σκορπιό  αναφέρεται σε κακοτυχίες.
Το γιοντ δίνει αξιόπιστες πληροφορίες για ευκαιρίες, αν και αυτές οι ευκαιρίες περιορίζονται ασυνείδητα, ενώ το άτομο προσπαθεί να προσαρμόσει την ζωή του στα νέα δεδομένα. Είναι σαν να λέει…αποφάσισε…κάνε μια επιλογή…Δείχνει κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει για την πρόοδο. Αυτός ο συνδυασμός έχει μια έννοια πεπρωμένου.
Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του ριζικού μετασχηματισμού, του θανάτου και της αναγέννησης.
Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του γήινου βασιλείου και των μαθησιακών εμπειριών, ιδίως εκείνων που έχουν δυσκολίες.
Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης. Είναι ο focus πλανήτης του γιοντ, ο πλανήτης που λαμβάνει την ισχυρή ενέργεια των άλλων πλανητών που εμπλέκονται. Επεκτείνει επίσης την ενέργεια του Κρόνου και του Πλούτωνα. Αυτό δείχνει αλλαγές στα θρησκευτικά συστήματα, στις πεποιθήσεις μας, στα φιλοσοφικά συστήματα. Έτσι, το γιοντ δείχνει μετασχηματισμό μέσα από διαδικασίες που μπορεί να είναι οδυνηρές για πολλούς.

Μια άλλη αξιοσημείωτη διάταξη είναι το ταυ- τετράγωνο με τον Ποσειδώνα ως focus πλανήτη:
Ο Δίας κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Ο  Ποσειδώνας κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη. Η  Αφροδίτη αντίθεση με τον Δία. Ως εκ τούτου ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της πνευματικότητας, της σύγχυσης και του νερού είναι ο focus πλανήτης.

Σε αυτόν το χάρτη το νερό (Ποσειδώνας) αποτελεί το ισχυρότερο στοιχείο. Ένας μετεωρίτης που θα πέσει στον ωκεανό ή η έκρηξη ενός ηφαίστειου πιθανόν να προκαλέσει ένα παλιρροϊκό κύμα (νερό). Θα μπορούσε επίσης να αναφέρεται σε πλημμύρες. Επίσης ο Ποσειδώνας στην 0 μοίρα των Ιχθύων, εκτός του ότι εκφράζει ένα νέο ξεκίνημα το οποίο υπόκειται σε αλλαγή ( οι Ιχθύς είναι ζώδιο μεταβλητό), η συγκεκριμένη μοίρα αναφέρεται σε κίνδυνο μάχης και αλλαγή στον καιρό. Από πνευματική σκοπιά, η απώλεια της συλλογικής συνείδησης (Ποσειδώνας) θα στραφεί εναντίον της ανθρωπότητας. Επίσης η 9η μοίρα του Κρόνου στον Σκορπιό  αναφέρεται γενικά σε κακοτυχίες.

Η Σελήνη που εκφράζει τον κόσμο, το συλλογικό ασυνείδητο και τα συναισθήματα είναι στον Κριό, το ζώδιο των καινούργιων ξεκινημάτων, του αγώνα και του πολέμου. Βρίσκεται στην 14η μοίρα και πάνω εκεί βρίσκεται ο σταθερός αστέρας Alpheratz, φύσης Αφροδίτης, που σημειοδοτεί δημοτικότητα, ανεξαρτησία, τιμές, ελευθερία, αγάπη της κίνησης και της ταχύτητας, Ισχυρά κίνητρα, δημοτικότητα, φήμη, αρμονικές σχέσεις.
Μήπως λοιπόν όλος ο κόσμος ενωθεί για να αγωνιστεί για το συλλογικό καλό; Και αυτό θα είναι ένα νέο, πρωτοπόρο ξεκίνημα που δεν έχει γνωρίσει μέχρι στιγμή η ανθρωπότητα; Μήπως λοιπόν μιλάμε για παγκοσμιοποίηση; Μάλλον εκεί καταλήγουμε.

Ο Ερμής, ο πλανήτης της σκέψης, της διανόησης, της επικοινωνίας, των ταξιδίων  και των ανθρώπινων επαφών, στο ζώδιο του Τοξότη αναφέρεται στην ανώτερη γνώση, την πνευματικότητα και τα ιδανικά.Μήπως θα έρθουμε σε επαφή με κάτι πιο μεταφυσικό, ποιο ανώτερο ή ακόμα και να σκεφτόμαστε πιο συλλογικά ή ακόμα και να κάνουμε αστρικά ταξίδια; Θα μας άρεσε βέβαια αλλά ακούγεται λίγο….τρελό. Αλλά ο Τοξότης συμβολίζει την εξέλιξη.

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και των οικονομικών είναι και αυτή στον Τοξότη, στο ζώδιο της ανώτερης γνώσης, της πνευματικότητας και των ιδανικών. Η ημέρα αυτή θα μας επηρεάσει συναισθηματικά και οικονομικά. Η αγάπη λοιπόν, θα είναι χωρίς φραγμούς, ανεξάρτητη και ανώτερη σε ένα παγκόσμιο επίπεδο για όλους τους λαούς. Μιλάμε λοιπόν για την ανώτερη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, ή για παγκόσμια αγάπη; Αλλά η αγάπη είναι μία. Το χρήμα ελευθερώνεται και λειτουργεί για έναν παγκόσμιο σκοπό.
Μήπως θα επικρατήσει ένα ενιαίο νόμισμα για όλους; Ή θα διατεθούν χρήματα για όλους τους λαούς του κόσμου, δείχνοντας έτσι την παγκόσμια αγάπη; Το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης του χρήματος.

Ο Άρης, ο πλανήτης της δύναμης, του αγώνα, της μάχης και του πολέμου βρίσκεται στον Αιγόκερω, το ζώδιο του σκοπού, της πειθαρχίας, του περιορισμού, της εξουσίας και της φιλοδοξίας. Πάνω στην 26η μοίρα του Αιγόκερου βρίσκεται ο σταθερός αστέρας Terebellum και σημειοδοτεί αντοχή, δύναμη, άνοδο στη ζωή, πλούτο, πονηριά, μηχανορραφίες, ιδιοτέλεια και δυσμένεια.
Μήπως γίνει κάποια επίθεση στον επιχειρηματικό κόσμο; Ή μήπως έχουμε μια μάχη για την εξουσία; Ή θα γίνει πόλεμος για την επίτευξη κάποιου φιλόδοξου σκοπού με σκοπό την επικράτηση της δύναμης και της εξουσίας;

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του χάρτη είναι ο Βόρειος δεσμός στον Σκορπιό και ο Νότιος δεσμός στον Ταύρο.
Ο Βόρειος και ο Νότιος δεσμός αναφέρονται στο κάρμα δηλ σε γεγονότα που πρέπει να βιώσουμε και τα οποία μας οδηγούν στην προσωπική μας ολοκλήρωση και το μέλλον, μέσα από επώδυνα μαθήματα που συμβαίνουν στο παρόν.
Ο Βόρειος δεσμός στον Σκορπιό δείχνει τον δρόμο της αναγέννησης, ότι αντί για προσωπικά οφέλη πρέπει να ενδιαφερθούμε για το καλό των άλλων και όχι να θέλουμε να επιβληθούμε.
Ο Νότιος δεσμός στον Ταύρο δείχνει ότι  η απληστία πρέπει να μεταλλαχθεί σε αγάπη και προσφορά. Δυστυχώς βέβαια, πάνω στην 26η μοίρα του Νότιου δεσμού στον Ταύρο, βρίσκεται ο Caput Algol, ένας σταθερός αστέρας πολύ κακότυχος που σημειοδοτεί:  πρωτόγονη γυναικεία σεξουαλικότητα, στραγγαλισμό, αποκεφαλισμό, κίνδυνος για το λαιμό, δολοφονίες, βία, καταστροφή μαζών, πάθος, υστερίες. Επιπλέον, συνδέεται με την έκφραση της κακής πλευράς του εαυτού μας και θεωρείτε το άστρο του Διαβόλου.

Αυτά λοιπόν δεν κυριαρχούν σήμερα στην ανθρωπότητα; Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς σας.
Επιπλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρεται ως άστρο που σημειοδοτεί προμήνυμα θανάτου μεγάλου ηγέτη, γεγονότα που αφορούν ιερές τελετές και αλλαγές στις θρησκευτικές συνήθειες, μετεωρολογικά φαινόμενα, σεισμούς, γεγονότα που αφορούν μεγάλο αριθμό ατόμων που προκαλούνται από ασυνήθιστα μετεωρολογικά φαινόμενα.
Μήπως λοιπόν θα έχουμε ως προμήνυμα όλα τα παραπάνω που αναφέρονται; Διόλου απίθανο.


Και που καταλήγουμε;
Πιστεύω ότι μέσα από κλιματικά φαινόμενα, πολέμους και συνειδησιακές, πνευματικές, φιλοσοφικές, πολιτικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές αλλαγές θα υπάρξει μια παγκοσμιοποίηση και θα ζούμε έναν νέο τρόπο ζωής, που αυτή την στιγμή ούτε που τον φανταζόμαστε ότι υπάρχει. Αλλά ο Δημιουργός έχει ένα σχέδιο για μας. Το σχέδιο της ΑΓΑΠΗΣ. Βέβαια όλα αυτά θα γίνουν σιγά- σιγά μια και οι βαρείς πλανήτες που συμμετέχουν, πάντα προετοιμάζουν τα γεγονότα και ποτέ δεν τα φέρνουν ξαφνικά ( εκτός από τον Ουρανό).
Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει για να εγκαθιδρυθεί μια νέα τάξη πραγμάτων.
Τα συμπεράσματα βέβαια είναι και δικά σας….

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια