Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

DecNef: πέφτεις για ύπνο και ξυπνάς παντογνώστ​ης

Οπτικό "κατέβασμα" πληροφοριών απευθείας στον εγκέφαλο!
Ξένες γλώσσες, πολεμικές τέχνες, συνταγές μαγειρικής, αλλά και κάθε άλλη πληροφορία σε χρόνο "dt" θα μπορούμε να μαθαίνουμε στο μέλλον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης στις ΗΠΑ και του Εργαστηρίου Νευροεπιστημών ART στο......

Κιότο της Ιαπωνίας.
Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει περισσότερο με σενάριο από χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο από πειράματα που πραγματοποίησαν με την τεχνολογία της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) διαπίστωσαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος ταχείας μάθησης κατά τη διάρκεια του ύπνου.
http://www.i-diadromi.com/
Μέσω οπτικού φλοιού.
Οι ερευνητές ονόμασαν την τεχνική αυτή DecNef, όρος που σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά μεταφράζεται ως "Αποκωδικοποιημένη Νευροανάδραση".
Με τη βοήθεια αυτής, οι ειδικοί κατάφεραν να εισαγάγουν γνώσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσω του οπτικού φλοιού, στέλνοντας σήματα τα οποία  μετέβαλαν τη λειτουργία που σχετίζεται με τη μαθησιακή ικανότητα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων δεν χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα ή άλλες ουσίες, ενώ η διαδικασία είναι πιο εύκολη όταν ο ενδιαφερόμενος κοιμάται.
"Το οπτικό σύστημα είναι από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν στον άνθρωπο και για αυτόν το λόγο διαθέτει μεγάλη πλαστικότητα, την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να εμφυτεύουμε γνώσεις στον εγκέφαλο", αναφέρει ο Τακέο Γουτανάμπε, επικεφαλής των ερευνών.
Η μέθοδος του DecNef θα θυμίζει σε πολλούς σινεφίλ τη δημοφιλή ταινία "Matrix", όπου οι ήρωες - ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός ηθοποιός Κιάνου Ριβς - έκαναν "download" στον εγκέφαλό τους γνώσεις και δεξιότητες μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ...χωρίς παρενέργειες.
"Ε.Τ."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια