Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ουρικό οξύ: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε

Ουρικό οξύ: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε
Τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε πουρίνες
(100-1000 mg)
Αντζούγιες
κονσερβοποιημένος ζωμός κρέατος
εγκέφαλος ζώων
χήνα
σάλτσα κρέατος
καρδιά ζώων
νεφρά ζώων
ρέγκα
σκουμπρί
κολιός
κιμάς κρέατος
μύδια
πέρδικα
ζαρκάδι
αυγά ψαριών
σαρδέλα
γλυκό ψωμί
Τα παραπάνω τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες ή και να μην καταναλώνονται για αποφυγή αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος.

Τρόφιμα με μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες (9-100 mg)
κρέας και ψάρια πλην των προαναφερθέντων
πουλερικά
οστρακοειδή
λαχανικά
φασόλια
φακές
σπαράγγια
μανιτάρια
αχλάδια
σπανάκι
Τα παραπάνω τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες για αποφυγή αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος.

Γενικές συστάσεις
Αποφυγή κατανάλωσης τροφίμων υψηλών σε πουρίνες
Μέτρια καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης
Αποφυγή συσσώρευσης σημαντικής ποσότητας πρωτεΐνης σε μεμονωμένα γεύματα
Περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ
Αυξημένη καθημερινή πρόσληψη νερού
Να καταναλώνεται χαμομήλι αν είναι δυνατόν σε καθημερινή βάση 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια