Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να τοποθετήσε​τε τα κάδρα στους τοίχους

Ο πιο γνωστός αλλά και ταυτόχρονα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσει ένας άδειος τοίχος ενδιαφέρον είναι η τοποθέτηση μερικών εκθεμάτων, δηλαδή πινάκων ζωγραφικής, φωτογραφιών, ψηφιακών εκτυπώσεων κλπ, πάνω σε αυτόν.
Αν και φαίνεται εύκολη η διάταξη των κάδρων πάνω στην επιφάνεια του τοίχου, εντούτοις δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση και απαιτεί δοκιμές, φαντασία και σκέψη.
Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι να ελέγξει τα εκθέματα τα οποία διαθέτει και να ξεκαθαρίσει ποια θέλει να τοποθετήσει στον τοίχο και ποια όχι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτεί τι είδους συνδυασμούς θα μπορούσαν να κάνουν τα συγκεκριμένα έργα μεταξύ τους.
Ακριβώς όπως υπάρχουν μικρά μυστικά στην διάταξη των εκθεμάτων στον τοίχο, έτσι υπάρχουν και μερικές διατάξεις που πρέπει να αποφεύγονται. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να αποφεύγεται η διάταξη οριζόντιων έργων το ένα πάνω στο άλλο, η παράλληλη διάταξη αλλά με ανοδική τάση, η προφανής συμμετρία, η έκκεντρη διάταξη κλπ.
Αν θέλετε να γεμίσετε τους τοίχους με τρύπες μέχρι να καταλήξετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείτε να κόψετε χαρτόνια στο μέγεθος του κάδρου σας και με αυτό να πειραματιστείτε πάνω στις επιφάνειες των τοίχων.
Η αλλαγή της θέσης των εκθεμάτων στους τοίχους μπορεί να αναζωογονήσει πραγματικά το χώρο και να σας κάνει να εκτιμήσετε ξανά έργα τέχνης, φωτογραφίες κλπ, που με τον καιρό είχατε συνηθίσει και σας περνούσαν απαρατήρητα.
Έτσι μπορείτε κάθε φορά που βάφετε και στοκάρετε τους τοίχους σας να αλλάξετε τις θέσεις, τις ομαδοποιήσεις και τη διάταξη των κάδρων στο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια