Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Amelia Hempleman-Adams 16χρονών στον Νότιο Πόλο

Η 16χρονη κόρη του εξερευνητή Ντέιβιντ Χέμπλεμαν-Ανταμς θα συνοδεύσει τον πατέρα της σε μια εξερευνητική αποστολή με σκι στον Νότιο Πόλο.
Αν επιτύχει, η Αμέλια θα είναι ο νεότερος άνθρωπος, που έφθασε με σκι στην Ανταρκτική.
Η ίδια είπε:
 «Δεν είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρω να κοιμηθώ, επειδή υπάρχει φως ημέρας όλο το 24ωρο στον Νότιο Πόλο και ο μπαμπάς ροχαλίζει αφόρητα», είπε η νεαρή Αμέλια.

Πατέρας και κόρη σχεδιάζουν να διανύσουν με σκι τα τελευταία 97 μίλια για τον Νότιο Πόλο, σε διάστημα δύο εβδομάδων. Δεν είναι η πρώτη φορά που μία από τις κόρες του κ. Χέμπλεμαν-Άνταμς τον συνοδεύει σε αποστολή του στους πόλους. Το 2005, η αδελφή της Αμέλια, η Αλις, 15 ετών τότε, έγινε ο νεότερος άνθρωπος που έφθασε στον Βόρειο Πόλο. Η καινούργια προσπάθεια θα αρχίσει σε απόσταση 97 μιλίων, πριν από τον Νότιο Πόλο, στο σημείο όπου ο εξερευνητής σερ Έρνεστ Σάκλετον εγκατέλειψε την αποστολή του, το 1907.

«Ανησυχώ που παίρνω μια έφηβη σ’ ένα τόσο σκληρό περιβάλλον», είπε ο κ. Χέμπλεμαν-Ανταμς. «Θα έχει 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν, σε καθημερινή βάση, και θα πέφτει μέχρι και 60 μείον με παγωμένο αέρα. Αλλά ο Σάκλετον ήταν πάντα ο ήρωάς μου και θα είναι υπέροχο να περπατήσω στα βήματά του. Και είναι πολύ ξεχωριστό να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τη μικρότερη κόρη μου».

Η Αμέλια θα πρέπει να καταναλώνει 8.000 θερμίδες τη μέρα για να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες, καθώς η Ανταρκτική είναι ένας από τους πιο ψυχρούς, ξηρούς και ανεμοδαρμένους τόπους στη Γη.

«Φοβάμαι τις δύσκολες συνθήκες, αφού δεν ξέρω τι να περιμένω, το κρύο, τον αέρα... ωστόσο, δεν θα μου είναι δύσκολο να τρώω πολλή σοκολάτα», είπε, απ’ την πλευρά της, η Αμέλια.

Οι δυο τους θα φύγουν από τη Βρετανία στις 18 Νοεμβρίου και θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Χιλή. Θα παραμείνουν για ένα 14ήμερο στο στρατόπεδο Union Glacier στην Ανταρκτική, όπου θα προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, πριν ξεκινήσουν την αποστολή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια