10 μήλα μικρά ή φιρίκια
10 ξυλάκια για σουβλάκια
200 γρ. γλυκόζη
400γρ. ζάχαρη άσπρη
200γρ. νερό
γρεναδίνη ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Θα χρειαστούμε άδειες αυγοθήκες.
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα, τα στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
Μετά μπήγουμε το ξυλάκι στη θέση του κοτσανιού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό καθώς και λίγη γρεναδίνη για να πάρει κόκκινο χρώμα το μείγμα.
Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα.
Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν παίρνοντας μια κουταλιά από το μείγμα και ρίχνοντάς τη μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό, κρυσταλλώσει (στερεοποιηθεί).
Στο σημείο αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και βουτάμε ένα-ένα τα μήλα μέσα στην καραμέλα με μεγάλη προσοχή.
Τα γυρνάμε για να καλυφθούν καλά και έπειτα τα τοποθετούμε καρφώνοντας τα ξυλάκια σε άδειες αυγοθήκες με σκοπό να ψυχθούν και να στερεοποιηθούν.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κόκκινα γλειφιτζούρια. Πάνω σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα ξυλάκια σε απόσταση μεταξύ τους και παίρνουμε κουταλιές από την καραμέλα, δημιουργώντας στρογγυλά γλειφιτζούρια με τα ξυλάκια στη μέση (βλ. εικόνα)
blogs.sch.gr
0 Σχόλια