Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκό ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑ

Γλυκό ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ 

Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Βάρος: 500 γρ.
ΥΛΙΚΑ:
125 γρ. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαστιχέλαιο και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά, έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 116οC.
 Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μαρμάρινη επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το ανακατέψουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35οC.
Το μαζεύουμε, το βάζουμε στο μπολ του μίξερ προσθέτοντας και το μαστιχέλαιο και το χτυπάμε με το φτερό έως ότου η κρέμα γίνει λεία και σφίξει.
Στέλιος Παρλιάρος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια