.
stelios parliarosΥΛΙΚΑ
375γρ.αμυγδαλόπαστα(70% ή 50% αμύγδαλο)
75γρ.ζάχαρη άχνη
9 αυγά
10γρ. μπέικιν κοσκινισμένο
225γρ.κουβερτούρα 70%
110γρ.βούτυρο λιωμένο
60γρ.αλεύρι κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα,στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το αλεύρι+μπέικιν και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 -180 βαθμούς .
Καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 24 εκ.με ένα κομμάτι λαδόκολλα 4 εκ.να εξέχει απ το χείλος της.
Τη βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε.
0 Σχόλια