Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κι όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!

Στα είκοσι εννέα της είδε τον σύζυγό της να δολοφονείται από ληστές και στα τριάντα της, πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρυα από τον χαμό του, έπεσε θύμα τροχαίου, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή νευρολογική βλάβη.
Η 30χρονη Διονυσία Αγραπίδη, αντλώντας δύναμη από την αγάπη και τη συμπαράσταση των δικών της ανθρώπων αλλά και των συμπολιτών της από την Ανδραβίδα Ηλείας, προσπαθεί εδώ και πέντε μήνες να "επιστρέψει" στη ζωή. Όμως για να σταθεί και πάλι στα πόδια της χρειάζεται να νοσηλευτεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Ελβετία, τα νοσήλια του οποίου ωστόσο δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι γονείς της.

Για το σκοπό αυτό τα μέλη του Κέντρου Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας "Καλλιρρόη Παρρέν" έχουν ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία και κάνουν έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να δώσουν έστω και ένα ευρώ από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν τη νεαρή γυναίκα να χαμογελάσει ξανά.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2010 άρχισε το διπλό "χτύπημα" της μοίρας στην 30χρονη Διονυσία, όταν είδε μπροστά στα μάτια της τον σύζυγό της, τον 37χρονο Ανδρέα Βούρτση, να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες δύο ληστών που επιχείρησαν να ληστέψουν το βενζινάδικο που διατηρούσε στο Ξυλόκαστρο. Οι κουκουλοφόροι πλησίασαν με ένα μηχανάκι το πρατήριο υγρών καυσίμων και ζήτησαν από τον άτυχο άντρα να τους δώσει τις εισπράξεις της ημέρας, απειλώντας τον παράλληλα με όπλο. Η σύζυγός του, η Διονυσία, προσπάθησε να τους δώσει τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει, όταν ο 37χρονος πήρε ένα ρόπαλο και επιχείρησε να χτυπήσει τους δράστες. Ο ένας από αυτούς όμως τον πυροβόλησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Τέσσερις μήνες μετά, στις 29 Απριλίου του 2011, η άτυχη κοπέλα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό της στα Λουτρά Κυλλήνης όπου εργαζόταν. Η 30χρονη παράμεινε σχεδόν τέσσερις μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας", ενώ νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Η 30χρονη κουνάει μόνο το ένα χέρι, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί της δίνουν ελπίδες για αποκατάσταση. "Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται ως σοβαρή νευρολογική βλάβη. Έχει προσωρινή αναπηρία. Η κοπέλα έχει ανοιχτά τα μάτια της δεν μιλάει, απλώς κοιτάζει. Δεν γνωρίζουμε αν αντιλαμβάνεται" αναφέρουν στην ΄'Espresso" οι γιατροί της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Ρίου, όπου νοσηλεύεται η άτυχη κοπέλα.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τις τελευταίες ώρες υπήρξε άλλη μία δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία της 30χρονης. Η Διονυσία έχει υποστεί λοίμωξη, βρίσκεται με τραχειοτομία και με τεχνική υποστήριξη αναπνοής, ενώ οι γιατροί περιμένουν να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και σιγά - σιγά να αποσυνδέσουν μηχάνημα τεχνικής αναπνοής.

Espresso -Tessa

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια