Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εμβόλια βρήκαν το F-16 τους

Ένα νέο "σούπερ αντίσωμα", που αποκαλείται F16 και μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους τύπους ιών της γρίπης Α, εντόπισαν επιστήμονες εκτιμώντας ότι μπορεί μέσω αυτού να οδηγηθούν σε ένα σημείο καμπής όσον αφορά την ανάπτυξη νέων μεθόδων αντιμετώπισης της γρίπης.
Ερευνητές από τη Βρετανία και την Ελβετία έκανα χρήση μιας νέας μεθόδου και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ένα αντίσωμα, το οποίο μπορεί να εξουδετερώσει και τις δύο βασικές ομάδες ιών που προκαλούν τη γρίπη Α.
Αν και πρόκειται απλώς για ένα πρώτο βήμα, εκτιμούν πως είναι πολύ βασικό και μακροπρόθεσμα θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη ενός ενιαίου εμβολίου κατά της γρίπης.
Μέχρι σήμερα τα αντιγριπικά εμβόλια προσαρμόζονται κάθε χρόνο, ώστε να διασφαλίζεται πως μπορούν να προστατεύσουν τους εμβολιαζόμενους από τα συγκεκριμένα στελέχη των ιών που κυκλοφορούν κατά τη δεδομένη περίοδο.
Για τη διαδικασία αυτή δαπανώνται χρόνος και χρήματα και έτσι η ιδέα ενός καθολικού εμβολίου για όλα τα στελέχη, που θα καλύπτει για δεκαετίες ή ακόμη και εφ όρου ζωής, είναι παραπάνω από ελκυστική.
Το αποτέλεσμα των ερευνών του Βρετανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών και του Ελβετικού Ινστιτούτου Έρευνας στη Βιοϊατρική δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση "Science".
Κ.Τζαβάρα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια