Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τζούλη Αγοράκη

H Tζούλη Aγοράκη γεννήθηκε στην Aθήνα.
Σπούδασε δημοσιογραφία.
Σε ηλικία 16 ετών εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο Θρύψαλα Οργής.
Tο 1992 ξεκίνησε να αρθογραφεί στο περιοδικό Aντί, στα είκοσι τέσσερά της χρόνια έγινε αρχισυντάκτρια στις εκδόσεις του Άρη Tερζόπουλου, ακολούθησαν συνεργασίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς εφημερίδες και περιοδικά.
Σήμερα εργάζεται στη σύνταξη του περιοδικού Marie Claire και αρθρογραφεί εβδομαδιαία στο περιοδικό Mag στη στήλη με τίτλο Blonde Ambition, αποτέλεσμα της οποίας είναι και το ομώνυμο βιβλίο.
Σύντομα, θα κυκλοφορήσει η ποιητική της συλλογή Nαστιένκα, η οποία βραβεύτηκε το 2004.
http://1.bp.blogspot.com/-TNXd0D-jt5k/TlJuh1jZrjI/AAAAAAAAAXU/Jh01O7Hw1KM/s1600/agoarki-photo.jpg
Τζούλη:
Η παιδική μου ηλικία μου έδωσε το υλικό για να γράφω αυτά που γράφω σήμερα, και νιώθω τυχερή για κάθε εμπειρία μου. Αν ήταν άλλη η διαδρομή μου ίσως να μην είχα διαλέξει αυτόν τον δρόμο, της γραφής και της δημιουργικής εκτόνωσης. Πιστεύω ότι η ψυχή ακολουθεί με γνώση τα μονοπάτια
της . Έγραφα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Κυρίως έγραφα θεατρικά που έπαιζα σ' αυτά μαζί με τις φίλες μου. Στα χρόνια του γυμνασίου αρκετοί καθηγητές μου έλεγαν εσύ θα γίνεις συγγραφέας . Το ξέρα πάντα. Η δημοσιογραφία ήταν ότι πιο κοντά στις «λέξεις» και μου εξασφάλιζε τα προς το ζην, για να μπορώ να γράφω τα «δικά» μου. Τελικά ήταν ένα μεγάλο σχολείο που μου "έφτιαξε" στομάχι και γνώρισα πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους.

Τζούλη: Ο Άρης Τερζόπουλος είναι ο πρίγκιπας της δημοσιογραφίας. Ένας από τους πολύ σημαντικούς ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτή τη συνάντηση. Ο Άρης ξέρει να βλέπει μέσα στους ανθρώπους και τις αρετές τους και τις αδυναμίες τους. Αφήνει να ανθίσουν στον κήπο του ακόμα και τα άνθη του κακού, και αυτό γιατί αφήνει τη ζωή να έρχεται αβίαστα ακόμα και χαστουκίζοντας τον. Επιλέγει το θετικό, την ομορφιά από την ασχήμια. Θεωρώ ότι δίπλα του το μυαλό μου άνοιξε και μπήκαν μέσα σ'αυτό οι αξίες του. Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο μου να γίνω δημοσιογράφος...

Έχω κάνει στη ζωή μου συλλογή από ενάρξεις. Ήθελα να κάνω πολλά πράγματα ίσως γιατί είχα πάντα μέσα μου τεράστια παριέργια για τους ανθρώπους και τα πράγματα. Δεν ήθελα να είμαι μόνο μια, αλλά πολλές ηρωίδες. Όχι μια ζωή αλλά πολλές. Ήθελα να συνθέσω και να ανασυνθέσω τον εαυτό μου με όλους τους δυνατούς τρόπους. Με τη γραφή καταφέρνω να το εκπληρώσω αυτό. Η φαντασία είναι εξαιρετικό όχημα. Από νωρίς κατάλαβα τη φοβερή της δύναμη, αργότερα την έκανα και επάγγελμα και βγάζω λεφτά από αυτήν. Τελικά στη ζωή, τυχερός είναι αυτός που κάνει το κέφι του.
Τζούλη: Κάνω πολλά πράγματα. Για μένα δεν υπάρχει η φράση «δεν υπάρχει χρόνος» απεναντίας αισθάνομαι ότι έχω άπλετο. Αρθρογραφώ για κάποια περιοδικά όπως το Votre Beaute, για site και εφημερίδες. Aυτές τις μέρες βάζω τελεία στη τελευταία σειρά διηγημάτων μου. Παράλληλα, κυκλοφορεί και η συλλογή διηγημάτων μου με τίτλο "Blond Ambition" από τους Μοντέρνους καιρούς. Στα σκαριά έχω μια ποιητική μου συλλογή και ένα θεατρικό έργο το οποίο αναζητάει ακόμα τον σκηνοθέτη του. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει και ένα ολοκαίνουργιο site με ζώδια που το έχω σχεδιάσει από την αρχή. Κατά τα άλλα διαβάζω, κάνω γιόγκα και διαλογίζομαι. Και όμως 24 ώρες είναι υπεραρκετές !
http://3.bp.blogspot.com/_ALR9t1VCRm4/TQcf2eCdtUI/AAAAAAAAAWQ/qHEDsJXsob0/s1600/P1080471_sm.jpg
Ξεκινάμε με ένα ποίημα στα καλιαρντά. Η Φλώρα, η φιστικού, στην απελπισία της πάνω άβαλε τζουρνό και την έπιασαν οι ρούνες και την έβαλαν στη χούμσι και νάκα σερμαλιά στην πούλη νάκα σερμαλιά πον πον.

Πώς έμαθες τα ζώδια; Έμαθα ό,τι χρειάζεται να ξέρω. Δεν διδάσκονται στο πανεπιστήμιο. Όλοι «κάπως» μαθαίνουν, αλλά θα σταματούσα να ερμηνεύω συναισθηματικά τα ζώδια, αν γινόμουν «κανονική» αστρολόγος.

Νομίζω οτι η αστρολογία είναι παρηγοριά για όσους δεν θέλουν να κάνουν ψυχανάλυση. Εσένα τι σε έμαθαν τα 13 χρόνια ψυχανάλυσης; Να πιστεύω στα άστρα, δηλαδή σε μένα. Έγινα πιο αστροκεντρική.
Lol... Τελικά, πίσω από μια μεγάλη αστρολόγο κρύβεται μια μεγάλη ψυχολόγος. Πίσω από μια μεγάλη αστρολόγο κρύβεται ένας άνθρωπος που χαϊδεύει στοργικά τις ανθρώπινες νευρώσεις.

Έγκυος η Τζούλη Αγοράκη

ΣΧΟΛΙΑ

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/2/12, 10:08 μ.μ.

    Είναιένα με το πάτωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/12, 12:09 μ.μ.

    βγάζει κακίες στην εκπομπή ΜΙΛΑ που την κάνουν εντελώς αντιπαθητική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω παλι δεν το βλεπω ετσι αλλα οτι λεει καποια πραγματα με το ονομα τους οπως τα σκεφτομαστε κι εμεις αλλα κανενας επωνυμος δεν τολμα να ξεστομισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/3/12, 1:54 π.μ.

    ekneuristiki ws to kokkalo!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή