Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κουλούρια Θεσσαλονίκης - Σιμίτια

Κουλούρια Θεσσαλονίκης - Σιμίτια
.
Χρόνος Ετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος φουσκώματος: περίπου 1/2 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
80 γρ.ζάχαρη
20 γρ. Αλάτι
30 γρ. Μαγιά νωπή
100 ml.ελαιόλαδο
500 ml. Νερό
Σουσάμι

ΕΞΤΡΑ ΥΛΙΚΑ:
Τυρί κρέμα
Τυρί ροκφόρ
Τυρι και ζαμπόν σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη καθώς και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο.
Μπορείτε να κάνετε τη ζύμη στο μίξερ αλλά και στο χέρι γίνεται πολύ εύκολα.
Δοκιμάζουμε το νερό να είναι χλιαρό.
Κάνουμε το τέστ με το μικρό μας δακτυλάκι.
Εάν ανεχόμαστε το νερό όταν μετρήσουμε μέχρι το 5, το νερό είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας ή στο μπωλ του μίξερ.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μισή ώρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Όταν η ζύμη φουσκώσει την ξαναζυμώνουμε για πέντε λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας.
Κάνουμε κορδόνια περίπου 30 εκ. μήκος.
Έχουμε ένα ταψάκι με χλιαρό νερό, βουτάμε τη ζύμη γρήγορα μέσα στο νερό, ενώνουμε τις δύο άκριες και μετά ρίχνουμε το κουλούρι μέσα στο σουσάμι, να πιάσει παντού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά το χαμηλώνουμε στους 180.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Τα σερβίρουμε, κατά προτίμηση ζεστά.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε από πριν και να τα βάλετε στην κατάψυξη, είτε τη ζύμη ή τα κουλούρια αφού τα ψήσετε.
Τα βάζετε σε σακουλάκια ή τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και απλώς τα ξεπαγώνετε και τα ζεσταίνετε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια