Η βανίλια είναι ένα νόστιμο φρούτο, το οποίο δίνει υπέροχη μαρμελάδα.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο.
Προτίμησα να την φτιάξω με καστανή ζάχαρη και σε ποσότητα μειωμένη, αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι πιο γλυκιά βάλτε 1-1,2 κιλό ζάχαρη.
Υλικά
2 κιλά βανίλιες καθαρισμένες
700γρ. καστανή ζάχαρη
Χυμός ενός λεμονιού
Eκτέλεση:
Καθαρίζω τις βανίλιες, τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτω την ζάχαρη, ανακατεύω συχνά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, προσθέτω το χυμό από το λεμόνι.
Κατεβάζω την μαρμελάδα από την φωτιά και την βάζω σε αποστειρωμένα βάζα.
Τοποθετώ τα βάζα ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μου.
Άμα θέλετε προσθέστε λίγη κανέλα και γαρύφαλλο (1κγ) λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, φέτος δεν τα πρόσθεσα καθώς έτσι την είχα κάνει πέρυσι.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο.
Προτίμησα να την φτιάξω με καστανή ζάχαρη και σε ποσότητα μειωμένη, αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι πιο γλυκιά βάλτε 1-1,2 κιλό ζάχαρη.
Υλικά
2 κιλά βανίλιες καθαρισμένες
700γρ. καστανή ζάχαρη
Χυμός ενός λεμονιού
Eκτέλεση:
Καθαρίζω τις βανίλιες, τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτω την ζάχαρη, ανακατεύω συχνά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, προσθέτω το χυμό από το λεμόνι.
Κατεβάζω την μαρμελάδα από την φωτιά και την βάζω σε αποστειρωμένα βάζα.
Τοποθετώ τα βάζα ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μου.
Άμα θέλετε προσθέστε λίγη κανέλα και γαρύφαλλο (1κγ) λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, φέτος δεν τα πρόσθεσα καθώς έτσι την είχα κάνει πέρυσι.
0 Σχόλια