Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Περίπου 500 άτομα με ειδικές ανάγκες στην αναμονή

Πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι.
Καθημερινές ζωές, "μικρές" υποθέσεις, μεγάλες ανάγκες. Φέτος θα γίνεται μία πρόσληψη στο Δημόσιο για κάθε δέκα αποχωρήσεις, λόγω μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κ. Ιωάννη Κριθαρίδη, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος, όπως και άλλοι 500 περίπου ανάπηροι, αναμένει τον διορισμό του στο Δημόσιο ύστερα από επιτυχή συμμετοχή σε ειδικό διαγωνισμό του 2008;
"Πρόκειται για τον διαγωνισμό στο πλαίσιο του νόμου 2643/98, που αποτελεί τη μόνη είσοδο για τα ΑμεΑ στην εργασία. Τι άλλο να κάνω; Περιμένω τρία χρόνια και ζω με το επίδομα της πρόνοιας λέει στην "Κ" γεμάτος αγανάκτηση ο 31χρονος κ.Κριθαρίδης, που έχει τελειώσει Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κανονικά θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής.
Όταν απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πήρε την απάντηση ότι "οι αριθμοί του Μνημονίου δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε προσλήψεις".
Τα άτομα με αναπηρία, ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
"Η ανεργία στα ΑμεΑ φτάνει το 85%. Το 90% όσων έχουν βρει δουλειά είναι μέσω του νόμου 2643/98. Εάν η εφαρμογή του ανασταλεί ή καταργηθεί στην πράξη θα είναι τερατώδες" μας λέει ο κ.Νίκος Μάντζιαρης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Παραπληγικών Βόρειας Ελλάδας.
"Παρακολουθούμε το θέμα και παρεμβαίνουμε", μας είπε και ο κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
"Κάποια στιγμή ψάχναμε ποιος είχε την αρμοδιότητα για τις προσλήψεις. Ο νόμος για τον Καλλικράτη τις είχε περάσει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Μέσα στον Αύγουστο επέστρεψαν στο υπουργείο Εργασίας"
Γιάννης Ελαφρός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια