Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Breath Bird - "Ανάσα" Με Άρωμα Web 2.0 Για ΑμεΑ

Η Ιαπωνική εταιρεία TechFirm κυκλοφόρησε έναν πολύ ιδιαίτερο (και δωρεάν) twitter client για το iPad, με την ονομασία "Bird Breath". Μέσω του "Bird Breath" οι χρήστες που δεν μπορούν να πληκτρολογήσουν με τα δάκτυλα κι αντιμετωπίζουν προβλήματα ομιλίας, μπορούν να "tweetαρουν" ελεύθερα, χρησιμοποιώντας μόνο την αναπνοή τους και το μικρόφωνο του iPad. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή στο App Store, μεταφρασμένη σε δύο γλώσσες Αγγλικά και Ιαπωνικά.

Ανοίγοντας τον client, το timeline σας εμφανίζεται αριστερά στην οθόνη και ανανεώνεται αυτόματα. Κάτω αριστερά εμφανίζεται ένα on-screen πληκτρολόγιο με όλους τους λατινικούς χαρακτήρες από το a μέχρι το z, οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε ομάδες (όπως ακριβώς και στην πιο πάνω φωτογραφία).

Το "Breath Bird" αρχίζει να τονίζει την κάθε σειρά, τη μία μετά την άλλη, από πάνω προς τα κάτω. Εάν η σειρά, στην οποία βρίσκεται ο χαρακτήρας που θέλουμε να "πληκτρολογήσουμε" τονίζεται, αναπνέουμε στο μικρόφωνο για να αρχίσουν πλέον να τονίζονται όλοι οι χαρακτήρες σε αυτή τη γραμμή, ο ένας μετά τον άλλο, από αριστερά προς τα δεξιά. Μόλις ο ζητούμενος χαρακτήρας τονιστεί, αναπνέουμε πάλι και αυτός εμφανίζεται πλέον στο "συννεφάκι" που γράφουμε του "τιτίβισμά" μας. Επαναλαμβάνοντας, δημιουργούμε ολόκληρες λέξεις και φράσεις που μπορούν να αναρτηθούν στο Twitter με τον ίδιο τρόπο.

Όσο πολύπλοκο κι αν ακούγεται στην αρχή, οι χρήστες εξοικειώνονται πολύ γρήγορα, και πραγματικά αποτελεί "θεόσταλτο app" για το target-group που απευθύνεται. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια