Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χιόνισε στη Ν. Ζηλανδία μετά από 72 χρόνια

Μεγάλες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας της σφοδρότερης χιονόπτωσης στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα αεροσκάφη να «καθηλωθούν», δρόμοι να κλείσουν και να αναφερθούν εκτεταμμένες διακοπές στην
ηλεκτροδότηση.
Πρωτοφανές! Χιόνια στη Νέα Ζηλανδία (video)
Μετεωρολόγοι περιγράφουν την εικόνα ως θέαμα που βλέπει κανείς μια φορά στη ζωή του, καθώς στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον μεταξύ άλλων, χιόνισε για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970. Στο νότιο τμήμα της νησιωτικής χώρας και σε μεγαλύτερα υψόμετρα, το χιόνι άγγιξε τα 60 εκατοστά.

Στο Ώκλαντ, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, «το έστρωσε» για πρώτη φορά από το 1939! Την Κυριακή, στην ίδια πόλη αναφέρθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία απ' όταν άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις, το 1961.

«Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει μια φορά σε διάστημα πολλών δεκαετιών», λέει ο επικεφαλής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της χώρας Πίτερ Κρεφτ. «Ως προς την έκταση και τη σοβαρότητα, κάτι τέτοιο συμβαίνει ίσως κάθε 50 χρόνια.»

Ιδιαίτερα στο Ώκλαντ, ο «λευκός επισκέπτης» έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Πολλοί κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας, θέλοντας να απαθανατίσουν στιγμές που δεν αποκλείεται να μην ξαναζήσουν.
http://media.youropia.gr/media/gallery/1/4379/big-%CE%91%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9F-%CE%A7%CE%99%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91.jpg
Στο Ζωολογικό Κήπο του Ουέλινγκτον, οι κτηνίατροι... επέτρεψαν στον Happy Feet -το μικρό αυτοκρατορικό πιγκουίνο από την Ανταρκτική που πριν από δύο μήνες έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Ζηλανδία, 3.000 χιλιόμετρα μακριά- να βγει από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του και να βουτήξει σε μια παγωμένη λίμνη, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
www.dailynews24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια