Η αυθεντική αμερικάνικη συνταγή με τα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας:
Υλικά:3/4 κούπας ζάχαρη άσπρη
3/4 κούπας ζάχαρη μαύρη
1 κούπα βούτυρο soft, λιωμένο
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
3/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι (κοφτό)
2 κούπες κουβερτούρα σταγόνες (ή ψιλοκομμένη)
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια - προαιρετικό (εγώ δεν έβαλα)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C (στον αέρα).
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τις ζάχαρες, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τα αβγά, όλα στο χέρι. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Η ζύμη θα γίνει κάπως δυσκίνητη. Ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα υλικά έχουν πάει παντού.
Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε κι άλλο. Αν θέλετε έπειτα προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκ. μεταξύ τους κουταλιές από τη ζύμη, με το στρογγυλό κουτάλι που σερβίρουμε παγωτό. Θα είναι μια άμορφη μάζα, αλλά δε μας πειράζει. Μόλις τα τοποθετήσουμε στο ταψί, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά αυστηρά.
Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν και τα απλώνουμε σε κάποια σχάρα να στεγνώσουν (κάπου εν πάσει περιπτώσει να κρυώσουν), καθώς ακόμη είναι λίγο μαλακά, αλλά όσο περνά η ώρα γίνονται πιο αφράτα και τραγανά.
0 Σχόλια