.
ΥΛΙΚΑ1/2 κιλό αρνί
1/2 κιλό γαλόπουλο
1/2 κιλό χοιρινό
1/2 κιλό κατσίκι
1/2 κιλό μοσχάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
200 γραμμάρια λάδι
1/2 πορτοκάλι τριμμένο
χυμός ενός λεμονιού
μαϊντανός
μάραθο
1 ματσάκι σκόρδα χλωρά
κανέλα
γαρύφαλλο
δάφνη
ρίγανη
δεντρολίβανο
τυρί ντόπιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπολτό
αλάτι
πιπέρι
κρασί λίγο
ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι αλλατίνι
3 κουταλιές σούπας φρέσκο
4 φρέσκα αυγά
λίγο αλάτι
2 ποτήρια νερού γάλα
λίγη μαγιά φρέσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μα γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και την μαγιά διαλυμένη μέσα σε αυτό,αλάτι, τα αυγά χτυπημένα και το βούτυρο ...Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ...Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό...ώστε η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια και το αφήνουμε να γίνει!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρέατα, κόβουμε ψιλοκομμένα τα κρεατάκια και τα βάζουμε σε μια γαβάθα,αλατοπιπερίζοντας.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, σ ένα νταβά που έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο στρώνουμε το ένα φύλλο όπου οι άκρες του πρέπει να εξέχουν.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το σκεπάζουμε με νερό!!!!!
Προσθέτουμε από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνουμε καλά γύρω γύρω την ζύμη μας!!!!!
Πάνω στο άλλο φύλλο ρίχνουμε για να νοστιμίσει λίγο πιπέρι λίγη κανέλα και βούτυρο.
Ψήνουμε σε ξυλοφούρνο, αλλιώς σε ηλεκτρικό φούρνο για 2 ώρες ή ακόμη 2 1/2 ώρες!!!!!Προσθέτοντας νερό αν χρειασθεί και ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο τέλος να πιεί το ζουμί του!!!Την ώρα που το σβήνουμε και το βγάζουμε από τον φούρνο ρίχνουμε κρασί!!!!!!
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά καλή όρεξη!!! με κόκκινο κρασί ή παγωμένη μπύρα ή για ποιο απαιτητικούς τσίπουρο!!!!!
kostasmouzakis
0 Σχόλια