Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ταλαγάνι: το Μεσσηνιακό χαλούμι

Η κυπριακή παράδοση στο χαλούμι, οι άριστες γνώσεις της σύγχρονης τυροκομίας και η διαρκής αναζήτηση καινούργιων προϊόντων ήταν οι τρεις "συνισταμένες" που δημιούργησαν το ταλαγάνι Μεσσηνίας.
Ένα λευκό τυρί που μοιάζει με το χαλούμι - αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη είναι καλύτερο, καθώς δεν σφίγγει τόσο όταν ξεραίνεται και είναι πολύ πιο ζουμερό, με πιο ραφινάτη γεύση.
Είναι όμως εξίσου μαστιχωτό, ενώ αποτελεί δημιούργημα μιας οικογένειας που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις τυροκομικές εμπειρίες που συνέλεξε από την Κύπρο και τη Μακεδονία.
Το αποτέλεσμα είναι ένα βήμα παρακάτω στην εξέλιξη κάποιων παραδοσιακών γεύσεων.
Γεωργία Ζαβιτσάνου
Δοκιμάστε το στην σχάρα αλλά και στο τηγάνι και θα διαπιστώσετε ότι μένει ομοιόμορφο και δεν λιώνει στο ψήσιμο.
Ιδανικός μεζές σκέτο σαν σαγανάκι.
Ακόμα ταιριάζει υπέροχα ψητό πάνω από την σαλάτα, μέσα σε φαγητό όπως σουφλέ τυριών και μαζί με φρούτα εποχής…

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια