Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 1 βράδυ
Υλικά (για 8 μερίδες):
500 γρ. φέτα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
καρπούζι και πεπόνι για το σερβίρισμα
φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ή λουίζας, ψιλοκομμένα
μέλι της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ (ή του μούλτι, σε δόσεις) τη φέτα με την άχνη και τα 100 γρ. κρέμας γάλακτος έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για ένα βράδυ.
Σερβίρισμα:
Κόβουμε σε κύβους λίγο πεπόνι και καρπούζι, τα ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας μας και τα μοιράζουμε σε 5 - 6 μπολ ή πιατάκια.
Με το ειδικό εργαλείο για το σερβίρισμα του παγωτού (σκουπ) σχηματίζουμε μπάλες από τη μους φέτας και τις σερβίρουμε πάνω από τα φρούτα.
Περιχύνουμε κάθε μερίδα με λίγο μέλι.
0 Σχόλια