.
Σουφλέ με ψωμί, σοκολάτα, καρύδια, κανέλα Υλικά:
Μία φραντζόλα ψωμί, κομμένη σε μικρά κυβάκια
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
100 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
50 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Μισό φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για τη σάλτσα με ρούμι
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια ρούμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μπράντι.
Ρίχνετε τα κομμάτια του ψωμιού στο μείγμα και τα αφήνετε για 10 λεπτά.
Ρίχνετε στη συνέχεια τη λευκή σοκολάτα , την κουβερτούρα, τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25- 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Πριν αρχίσει το μείγμα να βράζει, ρίχνετε το κόρν φλάουρ, αφού το έχετε διαλύσει σε μία κουταλιά ζεστού νερού.
Ανακατεύετε για να διαλυθεί το κόρν φλάουρ, ρίχνετε το ρούμι και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Κόψτε το σουφλέ σε μερίδες και σερβίρετε το με τη σάλτσα από ρούμι.
0 Σχόλια