.
υλικά:1 ½ κιλό μυζήθρα
2 κούπες μέλι
10 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ξύσμα από δύο λεμόνια
εκτέλεση:
Βάζουμε τη μυζήθρα σε αν μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και στη συνέχεια ανακατεύουμε , προσθέτοντας ένα -ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, και για να μην σβολιάσει το μείγμα, το ρίχνουμε κοσκινίζοντάς το με ένα σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε τη βάση του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα της μελόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c περίπου 40 λεπτά, μέχρις ότου η επιφάνειά της πάρει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε σε μερίδες.
Όταν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω επιπλέον μέλι.
Βάζουμε τη μυζήθρα σε αν μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και στη συνέχεια ανακατεύουμε , προσθέτοντας ένα -ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, και για να μην σβολιάσει το μείγμα, το ρίχνουμε κοσκινίζοντάς το με ένα σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε τη βάση του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα της μελόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c περίπου 40 λεπτά, μέχρις ότου η επιφάνειά της πάρει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε σε μερίδες.
Όταν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω επιπλέον μέλι.
0 Σχόλια