* μαρούλι
* ρόκα
* μαραθόριζα
* καπνιστό σολομό
* αβοκάντο
* φρέσκα κρεμμυδάκια
* κάπαρη
για το dressing:
* μαγιονέζα
* χυμό λεμονιού
* ελαιόλαδο και
* ψιλοκομμένο άνηθο
Διαδικασία
Τη σαλάτα αυτή δε χρειάζεται να είμαστε μοντέλα για να την φάμε, αλλά κι αν την φάμε, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουμε μοντέλα! Πάμε να τη φτιάξουμε…
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας. Προσθέτουμε τη ρόκα (όση θέλουμε) και τη μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Στη συνέχεια, βάζουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε την πιατέλα σερβιρίσματος και τακτοποιούμε όμορφα-όμορφα το αβοκάντο σε λεπτές φέτες γύρω-γύρω. Προσθέτουμε την πρασινάδα στη μέση, από πάνω τοποθετούμε το σολομό σε μεγάλες φέτες και τέλος, περιχύνουμε με το dressing, που φτιάχνεται πολύ απλά, χτυπώντας σε ένα βάζο – σαν σε shaker – όλα τα υλικά μαζί. Πιρούνια. Έτοιμοι. Πάμε!
Καλή μας όρεξη!
0 Σχόλια