Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

«Windows 8» ετοιμάζει η Microsoft

H Microsoft παρουσίασε στοιχεία του επόμενου λειτουργικού συστήματος που ετοιμάζει με προσωρινό όνομα Windows 8, προσανατολισμένο στη λειτουργία τόσο προσωπικών υπολογιστών, αλλά και φορητών και ταμπλετών με οθόνες αφής
"Φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες, επιτραπέζιοι
υπολογιστές - όλα μπορούν να λειτουργούν με ένα λειτουργικό σύστημα" είπε ο Στίβεν Σινόφσκι, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, στην τεχνολογική συνδιάσκεψη D9 στην Καλιφόρνια, παρουσιάζοντας τα πρώτα χαρακτηριστικά των καινούργιων Windows. Προσθέτοντας  "όλα αυτά τα πράγματα που διαθέτει ένα iPad, μπορούμε να τα έχουμε και με τα Windows".
Η Microsoft συνήθως αφήνει να περάσουν δύο με τρία χρόνια ανάμεσα στην κυκλοφορία δύο νέων βασικών εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος της. Aυτή τη φορά όμως, πριν καλά-καλά εξαπλωθούν τα Windows 7 και ενάμιση μόλις χρόνο μετά τα Windows 7,  η εταιρεία έδωσε μια πρόγευση του επόμενου λειτουργικού της συστήματος που είναι στα σκαριά και προς το παρόν αποκαλείται "Windows 8".
Το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς, σύμφωνα με το Ρόιτερ και το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, σχεδιάζεται έτσι ώστε να "τρέχει" τόσο σε προσωπικούς υπολογιστές, όσο και σε ταμπλέτες με οθόνες αφής. Το πρόγραμμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πολύ σε ενάμιση χρόνο, αν και η ακριβής ημερομηνία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Βέβαια αν τηρηθεί το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των Windows θα πρέπει να τα περιμένουμε κάπου ανάμεσα στον Οκτώβριο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2012.
Τα "Windows 8" θα χρησιμοποιούν το πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer 10 και θα ενσωματώνουν το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, που η Microsoft μόλις εξαγόρασε.
Θα αξιοποιούν ακόμα πολλά χαρακτηριστικά του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft για κινητά, του Windows Phone 7, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δυνατότητα του χρήστη να κινείται με την αφή, αλλά το λογισμικό να λειτουργεί εξίσου καλά με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.
Η Microsoft αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε συνδιάσκεψη στην Καλιφόρνια. Αναλυτές εκτιμούν ότι ένα καλοσχεδιασμένο λειτουργικό "Windows 8" είναι απαραίτητο ώστε η εταιρεία να κερδίσει έδαφος στην αγορά των "έξυπνων" κινητών και να ανταγωνιστεί το iPad της Apple, αλλά και τις συσκευές που χρησιμοποιούν το Android της Google.
youropia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια