Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μάθετε να αγνοείτε το νόμο της βαρύτητας...

Οι αλχημιστές των αισθήσεων και οι παραβάτες των φυσικών νόμων καταφέρνουν όχι μόνο να ξεγελούν τη βαρύτητα, αλλά και να περιγελούν με αυθάδεια το... Νεύτωνα. Μία μάλλον απρόσμενη παράσταση όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, τον
αθλητισμό και την υποκριτική. Οι MOMIX έρχονται για πρώτη φορά σε μια πανελλαδική περιοδεία...
Είναι οι μάγοι της σκηνής, οι αλχημιστές των αισθήσεων και οι παραβάτες των φυσικών νόμων που καταφέρνουν όχι μόνο να ξεγελούν τη βαρύτητα, αλλά και να περιγελούν με αυθάδεια το... Νεύτωνα, διαμορφώνοντας -παράλληλα- ένα μοναδικό ανατρεπτικό θέαμα. Μία μάλλον απρόσμενη παράσταση όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, τη παντομίμα, τον αθλητισμό και την υποκριτική.

Και όλα αυτά μέσα από εικόνες που φλερτάρουν με την οφθαλμαπάτη, σκηνικές ψευδαισθήσεις και πλάνες, καθώς και σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, ειδικούς φωτισμούς, κάμερες προβολής, κούκλες, σκιές και μαριονέτες, κίνηση και μουσική, αλλά και επικίνδυνες ισορροπίες ακριβείας και τροχιές που θυμίζουν πτήσεις αστροναυτών.

Ο λόγος βέβαια για τους αξεπέραστους MOMIX, τη διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, η οποία έρχεται για πρώτη φορά σε μια πανελλαδική περιοδεία -πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- για να μυήσουν το κοινό στην τέχνη της σκηνικής αποπλάνησης με το εκθαμβωτικό, νέο τους σόου υπό τον τίτλο «MOMIX REMIX».

«Παραβάτες»
Ετσι, οι «παραβάτες των φυσικών νόμων» επιστρέφουν στην Ελλάδα -στις 4 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης), στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα (Θέατρο Λυκαβηττού), στις 7 Ιουλίου στην Πάτρα (Κάστρο), στις 9 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης (Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης») και στις 10 Ιουλίου στα Χανιά (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου)- με τρεις νέες χορογραφίες του εμπνευσμένου Moses Pendleton και ένα ανθολόγιο με τις καλύτερες στιγμές των ιστορικότερων παραστάσεών τους.

Ευαισθησία, χιούμορ, εφευρετικότητα, έμπνευση, γνώση και φαντασία συνθέτουν τον κόσμο των περίφημων ΜΟΜΙΧ, με τους «θαυματοποιούς χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, οι οποίοι, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη, έρχονται για να δικαιώσουν την καθολική αναγνώριση που κατέκτησαν ανά τον κόσμο, την τεράστια επιτυχία τους και τις διθυραμβικές κριτικές στον ελληνικό όπως και στο διεθνή Τύπο. Και βέβαια, κάθε άλλο παρά είναι τυχαίο που ο Moses Pendleton θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο εμπνευσμένους, ταλαντούχους και καταξιωμένους σύγχρονους χορογράφους, ο οποίος έγινε αρχικά διάσημος ως ο ιδρυτής της περίφημης ομάδας Pilobolous που προηγήθηκε των MOMIX.

Χορογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός επιμελητής, φωτιστής, σκηνογράφος και ενδυματολόγος όλων σχεδόν των παραστάσεών του αντλεί τις ιδέες του από τα προσωπικά του βιώματα, ανάγοντας τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας σε σημεία αιχμής, φωτίζοντάς τα κάτω από μία άλλη οπτική γωνία, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα και τη σημαντικότητα της επιρροής τους. Τριάντα χρόνια τώρα οι MOMIX κάνουν με ευρηματικότητα αυτό ακριβώς: Πλάθουν ένα σκηνικό σουρεαλισμό. Ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ο Pendleton και οι ΜΟΜΙΧ περιοδεύουν από κοινού στις πέντε ηπείρους, ενθουσιάζοντας τα εκατομμύρια θαυμαστές τους με τη χρήση της ασυνήθιστης φαντασίας στη σκηνική διαχείριση του ανθρώπινου σώματος.

Παιχνίδι
Με το αέναο φαντασμαγορικό, χιουμοριστικό και γοητευτικό παιχνίδι τους, των συμβολισμών και των μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει το θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητές τους, δείχνουν ότι έχουν βρει τον τρόπο να ξαφνιάζουν και πρωτίστως να κερδίζουν τον εκάστοτε θεατή. Οσο για το «MOMIX REMIX» αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού είναι μία εκπληκτική -από κάθε άποψη- παράσταση, δομημένη ειδικά για εξωτερικούς χώρους, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή για τους θεατές.

Πρόκειται για ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της σπουδαίας διαδρομής τους, μία απίστευτη οπτικοακουστική πανδαισία, ένα εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό σόου, εμποτισμένο με τη φρεσκάδα των τριών νέων χορογραφιών: Εικόνες μαγικές, τροχιές και πτήσεις, σκηνικές ψευδαισθήσεις, που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας συνθέτουν μία οπτική ποίηση. Ενα χορευτικό δηλαδή υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση και αψηφά και τους πλέον στοιχειώδεις νόμους της φυσικής, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας.

Ενα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό υπερθέαμα μεταμορφώσεων, που καθηλώνει το θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Αλλά πάνω απ' όλα οι ΜΟΜΙΧ αποδεικνύουν εμπράκτως και κάτι άλλο καθόλου αυτονόητο: ότι η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα...

Περιοδεία
Στις 4 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης), στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα (Θέατρο Λυκαβηττού), στις 7 Ιουλίου στην Πάτρα (Κάστρο), στις 9 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης (Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης») και στις 10 Ιουλίου στα Χανιά (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου)

Παραστάσεις
Τρεις νέες χορογραφίες του εμπνευσμένου Moses Pendleton και ένα ανθολόγιο με τις καλύτερες στιγμές των ιστορικότερων παραστάσεών τους.
imerisia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια