Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βλίτα

Είναι από τα πιο...συνεργάσιμα χορταρικά.
Η υπόγλυκη και δροσερή γεύση τους συνδυάζεται θαυμάσια με πολλά λαχανικά είτε βραστά είτε μαγειρευτά.
Τα μαλακά μεγάλα φύλλα τους και τα τρυφερά τους κοτσάνια περιέχουν πολύ νερό, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη C.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRLngyCa7SikdtZ4-IU4x_TBFV1uSaXwxlcuHWneIkgFZkGZZe3TUFFfTd6ceTcb1U99ta3dV_A-mswX6R5Xeqfev07T-CCSneNbHMFC6jdwXTaAOhkE11Ux8BX7hY9HonLAhXf8SN94s/s320/Foto+-+29-4-09+340.jpg 
Λατρεύουν το σκόρδο, το ξύδι και το λάδι, δεν αντέχουν το λεμόνι και αισθάνονται πολύ άνετα μέσα σε ένα ωραίο χειροποίητο φύλλο μαζί με άλλα χορταρικά.
Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει βραστά παρέα με κολοκυθάκια ή παντζάρια, αλλά πραγματικά θα αιφνιδιαστείτε με τις γευστικές τους δυνατότητες ως μαγειρευτά.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια