Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το συγκινητικό «αντίο» του Ρονάλντο

Γεμάτο συγκίνηση ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ρονάλντο με τη φανέλα της Βραζιλίας.
Ο 34χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για 15 λεπτά στο φιλικό που έγινε προς τιμήν του με
αντίπαλο τη Ρουμανία και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο Πακαέμπου.
Ο Βραζιλιάνος, που έκανε σπουδαία καριέρα με την Εθνική του ομάδα έχοντας 113 συμμετοχές και 79 γκολ και έχοντας κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα, δύο Κόπα Αμέρικα και ένα Κονφεντερέισον Καπ, μπήκε στο 30ο λεπτό στη θέση του μοναδικού σκόρερ του αγώνα Φρεντ (πέτυχε γκολ στο 20’) και έπαιξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Αμέσως μετά έκανε γύρο θριάμβου, αποθεώθηκε, ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος στις δηλώσεις που έκανε αγκαλιά με την σημαία της Βραζιλίας.
Θυμίζουμε, ότι ο Ρονάλντο (που εμφανίστηκε στο γήπεδο με πολλά παραπανίσια κιλά) ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Φιλική νίκη για την Ισπανία
Εκτός του φιλικού της Βραζιλίας με τη Ρουμανία, διεξήχθησαν ακόμα αρκετές φιλικές αναμετρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ξεχώρισαν η νίκη της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας στη Βενεζουέλα με 3-0, αλλά και η ήττα της Ιταλίας στην Ιρλανδία με 2-0. Σε ότι αφορά την Ισπανία, ο προπονητής Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έφτασε τις 39 νίκες και κατέρριψε το ρεκόρ του προκατόχου του Λουίς Αραγονιές, που είχε 38. Είναι αξιοσημείωτη η συγκεκριμένη επίδοση, καθώς ανέλαβε την Ισπανία το 2008 και στο διάστημα αυτό έχει σε 44 παιχνίδια 38 νίκες, μία ισοπαλία (με το Μεξικό) και 4 ήττες (από ΗΠΑ, Ελβετία, Αργεντινή και Πορτογαλία).

Αναλυτικά:
Αυστραλία - Σερβία 0-0
Ιαπωνία - Τσεχία 0-0
Ν. Κορέα - Γκάνα 2-1 (12' Ζι, 90' Κο - 62' Γκιάν)
Νορβηγία - Λιθουανία 1-0 (83' Πέντερσεν)
Ρωσία - Καμερούν 0-0
Αυστρία - Λετονία 3-1 (36' Άντριους, 90' Κοξ)
Βενεζουέλα - Ισπανία 0-3 (5' Βίγια, 20' Πέδρο, 45' Αλόνσο)
Ιρλανδία - Ιταλία 2-0 (36' Άντριους, 90' Κοξ)
Παραγουάη - Βολιβία 0-0
Εκουαδόρ - Ελλάδα 1-1 (58' Εράσο - 15' Τζιόλης)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια