Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φασολάκια με σουπιές από την Κάρπαθο

.
Προετοιμασία: 30' , Μαγείρεμα: περίπου 50΄.
* Υλικά για 4 άτομα.
1 κιλό σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες.
Τα σακουλάκια με το μελάνι από 1-2 σουπιές (ή, αν δεν τα καταφέρουμε με το καθάρισμα της σουπιάς, μελάνι σε φακελάκια που πωλείται σε ενημερωμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν)
1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα.
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο.
1 νεροπότηρο αλεσμένες ντομάτες.
5-6 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια.
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος.
2 κουταλιές της σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα.
αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
1/2 φλυτζ. τσαγιού λάδι.
* Διαδικασία.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και, όταν γίνει διάφανο, ρίχνουμε με τη σειρά τις σουπιές, τα σκόρδα, το μελάνι (σχίζοντας με μυτερό μαχαίρι τους σάκους), την ντομάτα, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια και το μαϊντανό μαζί με λίγο βραστό νερό, μόλις να τα σκεπάζει.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Τότε δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι, προσθέτουμε το δυόσμο και το αποσύρουμε.
* 'Ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο που μοσχοβολάει Αιγαίο.
Στην Κάρπαθο βάζουν λίγο μελάνι για τη νοστιμιά, οπότε το κόκκινο από την ντομάτα γίνεται σκούρο".
Εύη Βουτσινά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια