Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Yanni: TRUTH OF TOUCH

To νέο άλμπουμ του Yanni, TRUTH OF TOUCH είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του και αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι το γεγονός ότι όταν το ηχογραφούσε δεν ήξερε ότι στην συνέχεια θα το κυκλοφορήσει στο εμπόριο.
Το TRUTH OF TOUCH δεν φτιάχτηκε βάσει προγράμματος για να κυκλοφορήσει, αλλά μάλλον ως
αποτέλεσμα του χρόνου που πέρασε ο Yanni στο στούντιο ηχογράφησης του στο Μαϊάμι μετά από την ηχογράφηση δυο φωνητικών άλμπουμ – το YANNI VOICES και στην ισπανική γλώσσα το YANNI VOCES το 2009 – απλά παίζοντας μουσική, και διασκεδάζοντας.

«Δεν προσπαθούσα καν να φτιάξω ένα άλμπουμ,” θυμάται ο Yanni. “Απλά ένιωθα την μουσική και την κατέγραφα. Έτυχε να βρίσκομαι σε τέτοιο σημείο όπου δεν είχα το άγχος να τελειώσω κάποιο άλμπουμ ή κάποιο κομμάτι για να το παραδώσω σε κάποιον. Ήταν εύκολο. Ένιωσα τη μουσική. Τελικά αποδείχτηκε ότι ίσως ήταν ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξω ένα άλμπουμ. ”

Το αποτέλεσμα είναι ένα εκθαμβωτικό άλμπουμ με 15-τραγούδια που χαρίζουν νέους ήχους και προσεγγίσεις. «Ήθελα τα τραγούδια να είναι αυθόρμητα. Ήθελα το άλμπουμ να μην βγάζει κάτι αρνητικό, και ήθελα επίσης να είμαι ειλικρινής. Είναι εύκολο να λέμε «Ας κάνουμε κάτι αυθόρμητο κι άλλο πράγμα να το κάνουμε πραγματικότητα.»

Αυτό το πνεύμα, φυσικά, είναι μέρος της προσέγγισής του Yanni στην μουσική αλλά και στη ζωή, από τότε που γεννήθηκε ο Γιάννης Χρυσομάλλης στην ελληνική μητρόπολη της Καλαμάτας. Προικισμένος από την φύση, ο ίδιος έμαθε να παίζει πιάνο μόνος του και, επίσης, διακρίθηκε στην πισίνα, όπου έθεσε ένα ελληνικό εθνικό ρεκόρ στην ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων όταν ήταν μόλις 14 χρονών. Στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα ο Yanni σπούδασε ψυχολογία, αλλά τελικά αποφάσισε ότι «δεν επρόκειτο για μια πραγματική επιστήμη ακόμα. Υπήρχαν πολλές αντιφατικές πληροφορίες σε αυτήν» κι έτσι αφιέρωσε τον εαυτό του στην μουσική, η οποία αισθάνθηκε ότι ήταν « μια ωρολογιακή βόμβα μέσα του». Έπαιξε σε μια ζώνη αποκαλούμενη ΑΤΕΙ πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, OPTIMYSTIQUE, το 1980 (αν και είχε ηχογραφηθεί εννέα χρόνια πριν) και ερεύνησε βαθιά στην οργανική μουσική, αργότερα, ενσωματώνοντας μερικά φωνητικά κομμάτια για να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την μουσική παλέτα του.

Η επιτυχία ήρθε κατά διαστήματα. Το REFLECTIONS OF PASSION του 1990 ήταν το πρώτο άλμπουμ του καλλιτέχνη που πούλησε 1 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Το DARE TO DREAM ήταν αυτό που του χάρισε την υποψηφιότητα για Grammy δύο χρόνια αργότερα, και το YANNI LIVE AT THE ACROPOLIS , ένα άλμπουμ / βίντεο / PBS , ήταν μια σημαντική ανακάλυψη, το οποίο είδαν μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι σε 65 χώρες και πούλησε πάνω από 7,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό για το YANNI , το ACROPOLIS και τα άλλα έργα είναι ότι βρήκαν ένα ακροατήριο για τη μουσική τους.

Ο Yanni έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και το 2003 η αυτοβιογραφία του, YANNI IN WORDS, μπήκε στην λίστα των μπεστ-σέλλερς των New York Times. Επιπλέον, η τηλεόραση και ειδικά οι αθλητικές μεταδόσεις βρίσκουν τη μουσική του σαν πολύ ωραίο soundtrack, ενσωματώνοντάς την σε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, στο Tour de France και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί ο Yanni βυθίζεται περισσότερο πάνω στην φωνητική μουσική με την κυκλοφορία και του YANNI VOICES and YANNI VOCES, ενώ συμμετείχε επίσης και στην μεξικανική γιορτή της διακοσαετίας με το MEXICANISMO του 2010. Όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο, ο Yanni συνέχισε τις εξερευνήσεις του στο studio, δημιουργώντας περισσότερα από 300 τραγούδια στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Για το TRUTH OF TOUCH, ο συμπαραγωγός του Wake λέει ότι η ρυθμική κατεύθυνση «προήλθε από το YANNI. Είναι απλά διαφορετικές εμπειρίες ζωής. Είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο από τότε που έκανε το ETHNICITY. Υπήρξαν πολλές επιρροές από τότε. Έμεινα πραγματικά έκπληκτος. Δεν το περίμενα, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό.» «Ήθελα το άλμπουμ να είναι ένα ταξίδι,” ΓΙΑΝΝΗ λέει. «Ήθελα να σας μεταφέρει μέσα από διάφορα μέρη και ήθελα να σας εκπλήσσει που και που. Δεν ήθελα να είναι ένα φωνητικό άλμπουμ σαν το VOICES και το VOCES, αλλά μερικά φωνητικά που και που, νομίζω, ότι το ενίσχυσαν. Σας δίνει ένα σημείο εκκίνησης και, στη συνέχεια, ένα μέρος για να επανέλθετε.
“Υπάρχει πολλή μουσική που κανείς δεν έχει ακούσει, γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά θα κυκλοφορήσει τελικά,” υπόσχεται ο Yanni. Η όλη ιδέα είναι εκείνος να οδηγεί το κοινό, να εκπλήσσει το κοινό. Δεν θέλω το κοινό να με οδηγεί. Θέλω να τους καθοδηγώ, να τους ταξιδεύω και να τους εκπλήσσω. Να μην ξέρουν τι έρχεται στη συνέχεια, αλλά αυτό που θα ακολουθεί είναι μια ευχάριστη έκπληξη, κι όχι ένα κρύο ντους».
πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια